Swisslog-automatikk hos Thule

Swisslog automatiserer Thule Groups materialforsyning for kit-pakking.

Publisert Sist oppdatert

Thule Group har besluttet å automatisere materialforsyningen av kit-pakking ved anlegget i Hillerstorp utenfor Värnamo. Leverandør av systemet blir Swisslog.

Materialforsyningen blir i dag for det meste håndtert manuelt. Med automatiseringen vil de inngående komponentene som leveres til anlegget, automatisk bli lagret i et miniload-lager med 4800 kasseplasser.

En kran håndterer deretter plastkassene med komponenter som har kommet inn på miniload-lageret, og ved to plukkstasjoner plukkes komponenter fortløpende ut av kassene og settes sammen til biltilpassede sett som pakkes og leveres til Thule Groups tyske sentrallager.

Hvert sett er unikt og utviklet etter fasongen på bilen. Ettersom bilmodeller endres og det kommer til nye modeller, oppdateres settet relativt ofte, som har ført til at den manuelle håndteringen er blitt relativt kompleks og kostbar.

- Med den nye automatiserte løsningen øker vi effektiviteten på flere måter. Vi reduserer omstillingstiden ved pakkelinjen, øker gjennomstrømningen av artikler, reduserer behovet for lagerplass og korter ned ledetidene, sier Azzy Alvarsson, prosjektleder og ansvarlig for den nye løsningen hos Thule Group.

Investeringen er resultatet av en grundig analyse, og Azzy Alvarsson har høye forventninger til den nye automatiske løsningen og regner med den skal ha betalt seg innen to år.

- Vanligvis pleier de automatiske håndteringsløsningene brukes i betydelig større anlegg. Investeringen er et bevis på at det lønner seg å satse på automatisering også når volumet er relativt lite, sier Håkan Furberg, salgssjef hos Swisslog.

Thule har hovedkontor i Malmö, Sverige, og har over 3400 ansatte ved flere enn 50 produksjons- og salgsenheter over hele verden. Sport- og fritidsselskapet Thule Group arbeider under mottoet Active Life, Simplified og tilbyr produkter innenfor fire områder: Sport & Fritid (sykkel-, vannsport- og skiholdere, takbokser, multifunksjonelle barnevogner m.m.), Bags (data- og kameravesker, ryggsekker, sykkelvesker osv.), Towing (trekkroker og slep) samt Work Gear (stigeholdere, verktøykasser for profesjonelle osv.).