Oda og Mathem fusjonerer. Konsernsjef i Oda, Karl Munthe-Kaas og CEO i Mathem, Johan Lagercrantz

Oda fusjonerer med Mathem

Oda, Norges største matbutikk på nett, har inngått avtale om å fusjonere med Mathem, Sveriges største rendyrkede dagligvarebutikk på nett. 

Publisert Sist oppdatert

Sammen omsetter selskapene for cirka fem milliarder kroner i 2023. 

Fusjonen kommer ikke helt ut av det blå. Det har den siste tiden blitt spekulert i at en fusjon var nær forestående. En av årsakene er eierskapet i de to selskapene, der Kinnevik og Verdane er tungt inne i begge selskapene. Og begge selskapene har godt av all den drahjelp de måtte få for regnskapene går ikke i hop. Som kjent har Oda slitt med lønnsomheten i alle år, til tross for sterk vekst. Tunge kapitalinvesteringer tynger selskapene. Den samme historien gjelder for Mathem.

Mathem startet opp med dagligvarehandel på nett i Sverige allerede i 2006, syv år før Oda (daværende Kolonial) åpnet for hjemlevering av matvarer. På hver sin side av Svinesund har selskapene etablert seg som de ledende utfordrerne til den tradisjonelle dagligvarehandelen.

- Denne fusjonen er en «game changer» for dagligvarehandel på nett. Vi ser frem til å slå oss sammen med Mathem og ta et nytt skritt på reisen mot å bli Europas beste matbutikk på nett. Dette vil bidra til å sette nye standarder for effektivitet, kvalitet og ikke minst kundeopplevelse, sier Oda-topp Karl Munthe-Kaas om fusjonen i dagens pressemelding.

Det sammenslåtte selskapet skal hete Oda, men Mathem vil fortsette å operere under sitt veletablerte varemerke i Sverige. Mathem går imidlertid over til å bruke Odas logistikk- og teknologiplattform, noe som vil bidra til økt effektivitet. 

Johan Lagercrantz, administrerende direktør i Mathem siden 2019, vil fortsette å lede Mathem i Sverige, sammen med André Knüppel som sendes over til Sverige fra Oda. 

Karl Munthe-Kaas vil fortsette å være konsernsjef mens Kristin Thornes Woldsdal fortsetter i rollen som Norge-sjef i Oda. 

Powered by Labrador CMS