Moelvens Sven Egil Holmsen og Marianne Gropen er klar for en ny teknologireise.
Moelvens Sven Egil Holmsen og Marianne Gropen er klar for en ny teknologireise.

Moelvens nye teknologireise

Moelven satser på en fremtid med selvkjørende trucker.

Publisert

Ja planene ligger høyt på prioriteringslisten hos Moelven som har investert 30 millioner kroner i nytt distribusjonssenter på Langmoen i Brumunddal.

Oppgraderingen er starten på en ny teknologireise for Moelven, som kan ende med selvkjørende trucker i framtiden.

Moelven Langmoen AS er nasjonalt distribusjonssenter for produktene til Moelven Wood. Den nye investeringen i teknologi, bygg og pakkelinje effektiviserer logistikken, slik at distribusjonssenteret er klare til å møte en økt etterspørsel.

- Denne investeringen gir oss et godt fundament for videre vekst og utvikling. Salgsveksten, og det at vi har tatt over noen oppgaver internt i Moelven, sørger for økt volum inn og ut av anlegget tilsvarende 1000 trailere i året, forteller direktør Sven Egil Holmsen, direktør på Moelven Langmoen.

Det betyr at årlig kommer totalt 6000 trailere til Langmoen.

Digitalisering

Samtidig med nye bygg og lagerfasiliteter har Moelven Langmoen startet med digitalisering av lageret.

- Vi innfører digital lokalisering av alle pakker, ogvi vil rulle ut dette for hele Langmoens område i løpet av 2019.  I årene fremover vil vi også ta i bruk annen teknologi for å effektivisere logistikken ytterligere. Dette er nødvendig for å tilpasse oss vekst og stadig mer kundetilpassede ordrer, forklarer Holmsen.

- Selvkjørende trucker er et eksempel på teknologi som blir vurdert framover. Vi skal i gang med å utrede muligheten for dette sammen med Norges miljø- og biovitenskapelige universitet (NMBU) i løpet av året, sier Holmsen.

Bedre arbeidsmiljø

Moelven har nytt lager.
Moelven har nytt lager.

 

Investeringene i nybygg gir også de ansatte bedre arbeidsforhold, siden bedriften flytter flere av oppgavene inn under tak.

- Vi vil at ha trygge og gode arbeidsforhold, og det er en betydelig oppgradering i komfort når flere av oppgavene kan gjøres i ly av snøføyke og nordavind, avslutter Holmsen.

Moelven Industrier ASA er et skandinavisk industrikonsern som leverer produkter med tilhørende tjenester til det skandinaviske byggmarkedet. Konsernets virksomheter har ca. 3500 medarbeidere og omsetter årlig for rundt 10 milliarder kroner. Konsernets 46 enheter er organisert i tre divisjoner: Timber, Wood og Byggsystemer.