Gjennom en omfattende analyse av logistikkbehovet til våre produksjonsanlegg i Stavanger, Averøy og Stokmarknes har vi nå valgt å bruke containere for transport av våre tilsetningsstoffer," uttaler fagsjef for innlogistikk i Skretting Elin Norheim.
Gjennom en omfattende analyse av logistikkbehovet til våre produksjonsanlegg i Stavanger, Averøy og Stokmarknes har vi nå valgt å bruke containere for transport av våre tilsetningsstoffer," uttaler fagsjef for innlogistikk i Skretting Elin Norheim.

Mer råvarer i container

For å forbedre logistikken har Skretting, verdens største produsent av fôr til havbruksnæringen, valgt å containerisere flere av råvarene til sin forproduksjon i samarbeid med NorthSea Container Line.

Publisert

Skretting velger nå NorthSea Container Line som leverandør for inngående transport og trekker frem logistikkleverandørens omfattende logistikktilbud og fleksibilitet som faktorer som var avgjørende i valget av leverandør. Kuehne+Nagel bidrar videre med administrasjon og tilrettelegging.

- Vi leverer høykvalitetsfôr og service til oppdrettere over hele verden og effektiv logistikk er en viktig del av vår totalleveranse. I den forbindelse er det viktig for oss å videreutvikle og effektivisere supply chain inn til våre fabrikker. Gjennom en omfattende analyse av logistikkbehovet til våre produksjonsanlegg i Stavanger, Averøy og Stokmarknes har vi nå valgt å bruke containere for transport av våre tilsetningsstoffer, sier fagsjef for innlogistikk Elin Norheim. 

Verdens største

- Som verdens største leverandør av fôr til havbruksnæringen er det viktig at Skretting har en kontinuerlig optimalisert varestrøm. Vi har derfor valgt å starte et tett samarbeid med containerrederiet og logistikkleverandøren North Sea Container Line og kommer til å benytte oss av deres omfattende logistikkløsninger.

Kuehne+Nagel administrerer og tilrettelegger kontrakten og transportene på vegne av Skretting.

- Vi er med andre ord navet i logistikkhjulet. KNs eget kundeteam for Skretting har det fulle ansvar for gjennomføring, sier Harald Faaberg i Kuehne+Nagel.

Vi har og hatt en kreativ og god prosess sammen med Kuehne+Nagel, og vi er veldig stolte av å kunne presentere en løsning for fabrikkene våre som resulterer at containerene blir losset på nærmeste kai både i Averøy og Stokmarknes, sier Norheim.

- En god avgjørelse

Administrerende direktør i NorthSea Container Line, Arne Jakobsen, sier han er meget fornøyd med at Skretting nå velger å legge om sin logistikk.

- Vi er helt sikre på at dette var en god avgjørelse for Skretting. Vi ser at denne type industri typisk setter pris på våre containeriserte logistikk løsninger. Dette er gode nyheter for oss som driver med containertransport på kysten av Norge. Det betyr økte volumer som igjen gjør oss i stand til å sette inn større skip og øke antall avganger. I lys av avtalen med Skretting som handler om vesentlige volumer for NCL, kommer vi til å strekke vår service ytterligere nord til Stokmarknes. Vi styrker også vår organisasjon ytterligere i Haugesund for å opprette den høye servicegraden vi ønsker å levere til enhver tid, sier Arne Jakobsen.