Knut Botten gjør transportmarkedet mer tilgjengelig med Transportmarkedet.no.
Knut Botten gjør transportmarkedet mer tilgjengelig med Transportmarkedet.no.

Lanserer Transportmarkedet.no

Knut Botten inviterer til et mer åpent og tilgjengelig transportmarked og etablerer formidlingskanalen Transportmarkedet.no.

Publisert

Han har lenge innsett det store behovet for å gjøre transportmarkedet lettere tilgjengelig, mer konkurransedyktig og mer miljøvennlig, både for transportører og alle som trenger transport.

– Bærekraftig logistikk er grønn, sier Knut Botten til Transport Inside.

  1. august lanserer han Transportmarkedet.no, en formidlingskanal for transport av alle typer kolli og gods.

Når vi spør han hvorfor? Svarer han følgende:

- Hovedårsaken til tomkjøring i transportmarkedet er mangel på informasjon om mulighetene til samkjøring med allerede eksisterende transport, eller utnyttelse av returtransport. Når en transportør har ledig kapasitet og en transportkjøper ikke er i stand til å finne frem til denne kapasiteten, er det lett å generere enda mer transport.

– Og da sier vel svaret seg selv?

– Ja, bedre informasjon vil kunne føre til at det samlede transporterte godset kan fraktes med mindre ressursbruk enn hva som er tilfelle i dag. Nøkkelen til å finne ledig transport til best mulig pris, handler svært ofte om å finne en transportør med ledig kapasitet som allerede er i nærheten av varene dine, og som likevel skal kjøre den distansen du trenger.

- Hvordan fungerer nettsiden?

- Både private, bedrifter og ikke minst transportører kan legge ut sitt transportbehov gratis innen ønsket kategori. Transportører som ønsker tilgang til oppdragene med adresse – og kontaktdetaljer, kan ved å registrere seg som bruker, kjøpe tilgang til en veldig hyggelig pris, reklamerer Botten og forteller videre:

- Alle oppdrag uten adresse – og kontaktdetaljer vises gratis i en listevisning under linken «Få tilgang». Her kan man se hvilke ledige oppdrag som finnes før man velger å betale for tilgangen. I tillegg til transportoppdrag, formidler nettsiden også behov for lagerleie. På denne nettsiden kan det kun betales med kortløsning.

Avtale med Google

For å gjøre nettsiden best mulig, har Botten inngått avtale med Google Maps for å bruke deres funksjonalitet bak alle adresser.

- Nettsiden er tiltenkt det norske markedet, men med Google Maps kan du også legge ut transportbehov utenlands, sier Botten.

Gründeren Knut Botten har bred transport- og logistikkerfaring som offiser i Forsvaret, og har hatt ledende roller i bedrifter som DANX Group, Coca-Cola, Total Distribusjon Norge og KB TRANS (selvstendig næringsdrivende).

Foruten utdanning innen transportøkonomi og logistikk fra Høgskolen i Molde har han studier logistikk og forsyningskjede fra Forsvarets Forsyningsskole på Gardermoen.

Powered by Labrador CMS