MED BLIKKET MOT VERDEN: Logistikkforeningen Østfolds konferanse Porten mot Europa er alltid godt besøkt. 20. april er det klart for årets evenement.
MED BLIKKET MOT VERDEN: Logistikkforeningen Østfolds konferanse Porten mot Europa er alltid godt besøkt. 20. april er det klart for årets evenement.

Knallprogram i Porten mot Europa

20. april er det klart for Logistikkforeningen Østfolds store konferanse.

Publisert Sist oppdatert

Logistikkdagen «Porten mot Europa» i Østfold er blant Logistikkforeningens mest tradisjonsrike arrangement. I år er det flyttet tilbake til april, etter en liten gjesteopptreden på høsten i fjor. Som vanlig foregår arrangementet på Quality Hotel Sarpsborg og datoen er 20. april.

Internasjonalt

I Østfold har man virkelig et internasjonalt fokus, siden en svært stor andel av importen til Norge går gjennom dette snart gjenoppstandne fylket. Det viser også programmet, som starter med innlegget den svært interessante svenske selskapet Einride.

Einride utvikler elektriske og autonome lastebiler, og har oppnådd virkelige milepæler innen autonom ferdsel på veien. De var de første som satte en helt selvkjørende lastebil i drift på offentlig vei i Jönköping, og er det første selskapet som har fått lov til å gjøre det samme på amerikanske veier. Fra Einride kommer Carl Ceder, VP Region Nordics og Pia Wijk, prosjektleder forskning og utvikling for å fortelle om status på autonom og elektrisk ferdsel på veiene.

Det internasjonale fokuset fortsetter med en geopolitisk risikoanalyse fra professor ved Universitetet i Oslo Janne Haaland Matlary.

Videre skal vi få høre fra Stefan Niederhauser i Verity. Selskapet leverer droner som kan gjøre effektiv varetelling på lager – blant annet hos DSVs nye lager i Vestby. Så vender vi nesa litt hjemover igjen, og Are Kjensli, administrerende direktør i NHO Logistikk og Transport, skal gi oss en statusrapport for Logistikk & Transport i Norge i 2023.

Årets pris

Andre høydepunkter er utdeling av Integrasjonspartners Logistikk- og Innovasjonspris rett etter lunsj. Her vil vi også få en presentasjon fra fjorårets vinner, Asko Maritime.

Andre foredragsholdere inkluderer Fredrik Myhrer Anderse, leder bærekraft i Coop Norge, Sonnie Førrisdahl sustainability manager i ColliCare Logistics, Tom-Erik Enger, ass. direktør trafikk i PostNord og Stine Alvestad, Head of Sustainability i Smart Retur.

Seansen blir sydd sammen av artisten Alexander Hermansen i rollen som konferansier. Se fullstendig program nedenfor og meld deg på via logistikkforeningen.no

Powered by Labrador CMS