Kjell Larsen fikk prisen tildelt under festmiddagen på Røros lørdag kveld, fra to representanter fra juryen: Bente Solberg og Jan Ola Strandhagen.

Logistikkprisen til Kjell Larsen i Pipelife

RØROS: Kjell Larsen har i mer enn 25 år ledet Pipelife Norge, og beskrives som en logistikkentusiast, industribygger og en forkjemper for et bærekraftig samfunn.

Publisert

Merk at denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Kjell Larsen, direktør for bærekraft i Pipelife, ble lørdag kveld tildelt Logistikkprisen fra Logistikkforeningen avd. Trøndelag under den 46. Røroskonferansen.

- Dette var over all forventning, sa prisvinneren da han ble kalt opp på scenen. 

Juryen påpeker at det er logistikkentusiasten, industribyggeren og forkjemperen for et bærekraftig samfunn som får prisen for sitt tydelige virke gjennom mer enn 25 år, selv om prisvinneren helt sikkert vil dele prisen med sine ansatte og sin bedrift.

Og ganske riktig: 

- Som leder er det viktigste å sørge for å ha gode ansatte. Det har vi klart i Pipelife, sa Larsen. 

Kjell Larsen har ledet Pipelife Norge gjennom mer enn 25 år, og samtidig vært en del av ledergruppen i det globale konsernet Pipelife. I Norge har Pipelife en omsetning på over en milliard kroner årlig. Bedriften har hovedsete og den største fabrikken i Surnadal, og er både en stor utøver av og stor kjøper av logistikktjenester i Midt-Norge.

Det er en sum av bidrag som gjør at prisen for 2019 tildeles Kjell Larsen, skriver juryen, som har bestått av Jan Ola Strandhagen, Bente Solberg og Jan Kolbjørn Håkonsen. Juryen nevner en rekke punkter:

– Gjennom hans ledelse har det blitt skapt en stort antall arbeidsplasser innen produksjon logistikk i en region med relativt liten industriell virksomhet for øvrig

– Målbevisst samarbeid med skoler og utdanningsorganisasjoner som har skapt arbeidsmuligheter, skapt verdier og kunnskap både for ansatte og ungdommer i regionen

– Ledet bedriften til innovasjoner som kombinerer logistikk og produksjon på en unik måte. Spesielt nevnes utviklingen av Smartline; en ny produktserie hvor man samtidig:

  • Reduserer produksjonskostnaden
  • Forenkler logistikken og vareflyten
  • Forbedrer installasjonen for rørleggerne
  • Styrker det visuelle inntrykket
  • og bedrer bærekraften gjennom lengre levetid og redusert slitasje

– Initiert og ledet tre større forsknings- og utviklingsprosjekter innen logistikk, deriblant OPTILOG-prosjektene. Prosjekter som har utfordret både produsent, grossist, handels og rørleggerbransjen, og som har skapt innovasjoner som har gitt økt bærekraft for alle aktører.

– Gjennom studiebesøk, gjesteforelesninger og case for studenter delt sine kunnskaper med mer enn 1000 masterstudenter i logistikk de siste 15 år. Spesielt har dette fokusert på sammenhengene mellom produkt, produksjon og logistikk, og dermed synliggjort logistikkens viktighet i industrielle verdikjeder.

– Drevet utstrakt foredragsvirksomhet omkring logistikk og bærekraft i det offentlige rom, både overfor industrielle aktører, myndigheter og eiere av infrastruktur og logistikkoperatører.

– Skapt en innsikt, kunnskap og forståelse for logistikk og bærekraft, som har ledet til at prisvinneren nå er direktør for bærekraft både i Pipelife Norge, og det globale konsernet Pipelife. Dette er en satsing på bærekraft som er unik i midtnorsk sammenheng. 

Powered by Labrador CMS