2023 - Kort oppsummert:

6. desember: Anders Lunde Angen

Følg Mtlogistikk og Logistikk Insides adenvetskalender. Bak luke nummer seks finner vi Anders Lunde Angen, daglig leder i Helthjem Netthandel.

Publisert Sist oppdatert

Logistikkredaksjonens adventskalender

  • I forlagshuset Bjørgu har vi to publikajsoner som følger logistikkkbransjen tett. 
  • Her er Logistikk Inside og søsterpublikasjonen Mtlogistikk.nos redaksjonelle adventskalender. Her ber vi et knippe bransjepersonligheter fra logistikkens verden komme med sine refleksjoner rundt året vi snart legger bak oss og om året vi går inn i.
  • Det presenteres en ny artikkel hver dag.

Lunde Angen var i 2015 med på å starte distribusjonsselskapet Helthjem. 

- Hva i logistikkåret 2023 mener du gir mest grunn til optimisme for fremtiden?

- Jeg synes det er gledelig å se at den sirkulære økonomien vokser som aldri før, hvor enkel smidig frakt har vært viktig ved at det nå er enklere å kjøpe og selge brukt enn noen gang. Skal vi klare FNs bærekraftsmål må vi konsumere mer bærekraftig og forlenge levetiden til det som allerede er produsert. Jeg synes også det er gledelig å se at bærekraft settes i fokus i vår sektor som aldri før og at det er spennende politiske prosesser i gang for å understøtte det grønne skifte i transportsektoren.  

- Hva er du mest fornøyd med for året som har gått på vegne av egen bedrift? 

- Det er flere ting jeg er stolt av. Det første er hele prosjektet vårt med å bygge ny hovedterminal for Helthjem i Vestby med tilhørende flytting og oppstart av splitter nytt sorteringsanlegg. Her har både prosjektteamet og alle andre involverte gjort en helt fantastisk jobb. Den nye terminalen i Vestby gjør også at vi har masse kapasitet for å kunne vokse videre og sikre rask smidig levering hjem og til hentesteder også i fremtiden. Ett annet høydepunkt er at vi nå i oktober nådde vår høyeste Net Promoter Score noensinne, med 72, som viser at mottakerne er godt fornøyde og ivrige etter å anbefale Helthjem til andre. Så er jeg jo også stolt av at vi vil kunne vise til hyggelige veksttall for 2023 sammenlignet med 2022.

- Er det noen i logistikkbransjen du mener bør får en ekstra anerkjennelse for den jobben som er lagt ned for næringen?

- Jeg mener alle de som jobber for å heve logistikkfaget sin anseelse fortjener en klapp på skulderen. Fra de som jobber innen utdanning, bransjeorganisasjoner og andre frivillige interesseorganisasjoner. Så er jo verden dessverre preget av nye kriser fra de kjente og store som Ukraina og nå Gaza, men også hungersnød og naturkatastrofer rundt om i verden. En stor takk til både hjelpeorganisasjoner og speditører som sikrer at hjelp kommer frem til de som ikke har det like godt som oss her i Norge. 

- Hva tror du kommer til å prege 2024 for egen bedrift?

- I 2024 skal vi fortsette mye av det som har kjennetegnet Helthjem de siste årene:

  • Fortsette å vokse i markedet for frakt av netthandelspakker. Kjernen vår er å være best på levering hjem, men vi ser at det er viktig å tilby nettbutikkene er bredde i leveringsalternativer, så vi har nå også nasjonal dekning via vårt eget nettverk av hentepunkter. Vi fremover på å tilby mer fleksibilitet mellom vår helthjem levering og nettverket vårt av hentepunkter
  • Styrke sirkulærøkonomien ved å gjøre det enklere å kjøpe og selge brukt på markedsplasser som FINN. Samtidig tror vi også at våre nettbutikk-kunder må se på hvordan de kan bygge sirkulærøkonomi inn i sine forretningsmodeller
  • Implementere tiltak i tråd med vår miljøambisjon om å være fossilfrie innen 2030 og utslippsfrie innen 2040

- Hva tror du kommer til å prege logistikkåret 2024?

- En ting vi er sikre på om 2024, er at det er vanskelig å spå markedsutviklingen, med tanke på det makroøkonomiske bildet, renter og effekter av dyrtid på handel generelt, netthandelens utvikling spesielt og vridning mot det å handle brukt vs nytt. 

Det grønne skiftet er også åpenbart at vil ha fokus i 2024. 

Jeg tror også at kunstig intelligens og hvordan bruke dette i egen virksomhet og for næringslivet generelt kommer til å være høyt på dagsorden.

Powered by Labrador CMS