– Som følge av Covid-19 har vi ansatt over 100 nye sjåfører for å møte jule-strida, forteller PostNords kommunikasjons- og markedsdirektør Ole A. Hagen.
– Som følge av Covid-19 har vi ansatt over 100 nye sjåfører for å møte jule-strida, forteller PostNords kommunikasjons- og markedsdirektør Ole A. Hagen.

Klar for jule-strida

En ekstraordinær netthandel står for døra. Julehandelen på nett øker 40 prosent fra i fjor. Og årsaken: Jo selvfølgelig Covid-19.

Publisert

Epidemien gjør at julehandelen vil flyttes fra butikker til nettet.

PostNord er en av de mange som nå forbereder seg på å levere 40 prosent flere julepakker sammenlignet med 2019.

- Alle skal få pakkene sine. Men for all del, ikke utsett julehandelen på nett. Vi er forberedt på en helt ekstraordinær julehandel på grunn av Covid-19. På det meste skal vi sortere og frakte mer enn 1 million pakker på én uke. Det meste skal til våre 1600 utleveringssteder, men opp mot hundre tusen pakker skal leveres hjem til folk på én uke, sier kommunikasjons- og markedsdirektør Ole A. Hagen i PostNord Norge.

Få mannen opp av stolen

Det er en del som starter julehandelen i siste liten. Det gjelder særlig menn. Mens nær 70 prosent av kvinnene starter julehandelen på nett 1-2 måneder før jul, oppgir 15 prosent av mennene at de venter med å kjøpe julegaver på nettet til de siste to-tre ukene. Dermed treffer de perfekt den aller mest travle uken før jul.

Dette ifølge en spørreundersøkelse utført av Norstat for PostNord.

- Gjør heller som kona: Handle på nettet nå, hvis du ikke allerede er i gang, sier Hagen.

I full beredskap

I år har det vært en kraftig økning i dem som ønsker å slippe køen ved utleveringsstedene, både fordi det føles ubekvemt og fordi det reduserer smittefaren.

- Vi har ansatt mer enn 100 nye sjåfører for å kunne møte behovet for hjemlevering av pakker. Vi er forberedt på en økning på 400 prosent på noen av disse tjenestene, sier Hagen.

PostNord setter hele organisasjonen i full beredskap i de fem mest travle ukene før jul og leier inn ekstra utstyr, flere biler og ekstra bemanning for å håndtere økningen i netthandelen.

- Alle skal få pakkene sine til jul, men da må de bestilles i tide, og hentes så raskt som mulig, sier Hagen.

4,2 milliarder

PostNord AS er en del det nordiske konsernet PostNord. Selskapet eies 60 prosent og 40 prosent av henholdsvis den svenske og danske staten. Samlet omsatte PostNord AS og øvrige datterselskaper i Norge for rundt 4,2 milliarder kroner i 2019.

I Norge har selskapet ca. 1500 ansatte, 1000 biler og pakkeutlevering ved 1600 hentesteder. Hovedkontoret ligger på Alfaset i Oslo.