Nordmenn handler julegaver på nett for 5 milliarder kroner.
Nordmenn handler julegaver på nett for 5 milliarder kroner.

Nett-julegaver for fem milliarder

Nordmenn kjøper julegaver på nett for over 5 milliarder kroner.

Publisert

Det er ingen tvil om at julehandelen på nett går så det suser. Hittil har nordmenn kjøpt julegaver på nettet for drøyt 2,8 milliarder kroner, ifølge PostNords årlige undersøkelse som tar temperaturen på den nordiske julehandelen.

Den positive starten på årets julehandel på nettet ser ut til å fortsette frem til jul. I undersøkelsen anslår de norske forbrukerne at de til sammen kommer til å kjøpe julegaver på nettet for over 5 milliarder kroner (nest mest i Norden etter Sverige). Prognosen for hele den nordiske julehandelen på nettet er på 21,2 milliarder kroner.

Nordmenn har allerede kjøpt julegaver for til sammen 8,1 milliarder kroner (mest av alle de nordiske landene).

Ny rekord på nett

– Den nordiske julehandelen på nettet ser ut til å sette ny rekord. Frem til 5. desember i år hadde 38% av alle nordmenn allerede kjøpt julegaver på nettet, og nesten 35% av alle julegavekjøpene var gjort på nettet, sier Ole A. Hagen, kommunikasjons- og markedsdirektør i PostNord.

De mest populære julegavene blant nordmenn som allerede har kjøpt julegaver på nettet er klær og sko, hjemmeelektronikk, bøker og leker.

Shoppingdagen Black Friday, som i år falt på 24. november, har hatt en nærmest eksplosjonsartet utvikling de siste årene. Det er da julehandelen for alvor setter fart, fremfor alt på nettet. I år handlet nordmenn for drøyt 3 milliarder kroner på Black Friday.

Om undersøkelsen

Forbrukerundersøkelser ble gjennomført i perioden 28. november – 5. desember, med et landsrepresentativt utvalg av befolkningen i alderen 18–79 år i de forskjellige nordiske landene. Undersøkelsene ble gjennomført ved hjelp av TNS SIFOs nettpanel. Totalt 7977 personer deltok.