- Sjøveien er godsets miljøvei, sier den nye lederen i Shortsea Promotion Centre Norway, Jørn Askvik.
- Sjøveien er godsets miljøvei, sier den nye lederen i Shortsea Promotion Centre Norway, Jørn Askvik.

Ny kaptein på SPC-brua

Jørn Askvik tar over som ny daglig leder i Shortsea Promotion Centre Norway (SPC-N) fra nyttår.

Publisert

Merk at denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Askvik har bred erfaring fra både logistikkbransjen, teknologi og luftart. Han har solid ballast til å lede SPC-N, et kompetansesenter for nærskipsfart i et europeisk nettverk av tilsvarende sentre.

SPC-N skal bidra til å framskaffe og formidle kunnskap som er til nytte for aktører og myndigheter i arbeidet med å overføre mer gods fra vei til sjø.

Kjenner bransjen

- Vi er veldig glade for at Jørn Askvik begynner som ny daglig leder i SPC-N fra 1. januar 2019. Han har bred erfaring, kjenner logistikkbransjen godt og vil styrke arbeidet og målsettingen om mer godsoverføring fra vei til sjø, sier daglig leder i Maritimt Forum, Ivar Engan.

SPC-N er et offentlig-privat samarbeid og mottar tilskudd fra Nærings- og fiskeridepartementet (NFD) og Samferdselsdepartementet (SD). Senteret mottar også finansiering fra relevante næringslivsorganisasjoner og -aktører.

– Ferdig brøytet og saltet

- Sjøveien er miljøveien. Det vil også være et fremtredende trekk i min fremtidige innsats for SPC-N, forteller Jørn Askvik som understreker at han vil bidra til å aktualisere behovet for mer godsoverføring fra vei til sjø.

- Nå som vinteren er godt i gang kan jeg legge til at sjøveien allerede er ferdig brøytet og saltet. Godsoverføring fra vei bidrar også til å redusere ulykker, køer og veislitasje. Jeg gleder meg til å ta fatt på oppgaven, og et godt samarbeide med alle aktørene i bransjen, sier Askvik.

Siden oppstarten har myndighetsoppdraget SPC-N vært organisert som et prosjekt under Maritimt Forum, i tett samarbeid med Norske Havner, KS Bedrift Havn, NHO Transport og logistikk, Kystrederiene, Norges Rederiforbund og NHO Sjøfart.

Powered by Labrador CMS