Jan Ole Hansen er både smart og revolusjonær. Verdikjeden er han hjertebarn. Foto: Per Dagfinn Wolden
Jan Ole Hansen er både smart og revolusjonær. Verdikjeden er han hjertebarn. Foto: Per Dagfinn Wolden

Revolusjonisten og smartingen Jan Ole Hansen

Stadig flere selskaper revolusjoneres med Transportnetts komplette Transport Management System, TMS.

Publisert

CEO Jan Ole Hansens nye hjertebarn er Log:nett 2. Transportnett har inntatt en sterk posisjon for informasjonsflyten mellom transportør og transportkjøper med unike løsninger for vareeier.

Hansen, som vi møtte på Logistikkforeningens Røroskonferanse nylig, prater seg varm på fordelene for transportkjøper med en TMS-leverandør i verdikjeden.

Nøkkel til suksess

For Transportnett er det viktig å kunne levere kundene en totalpakke av TMS-løsninger som sikrer konkurransefordeler.

- Det er avgjørende i et marked med sviktende marginer. Vi må levere løsninger markedet etterspør nå og i fremtiden og ha en kostnadseffektiv produksjon. Det krever kontinuerlig fokus på driftskostnader, sier Transportnett-sjefen.

Hansen higer etter raske endringsprosesser som gir intelligente og økonomiske omveltninger for samarbeidspartnere og kunder.

Et enkelt og kraftig verktøy som automatiserer og drifter kompliserte verdikjeder innen transportlogistikk er Jan Ole Hansens nøkkel til logistikk- og verdikjedesuksess.

Smarte verktøy

Transportnett har siden 2003 utviklet softwareløsninger til logistikk- og transportbransjen fra transportadministrative systemer og flåtestyring/TMS, til mobilitet, sporingstjeneste og utskrift av kjøreseddel.

- Introduksjonen av app’er gjør smarttelefoner og nettbrett til gode verktøy for å fjerne manuelle rutiner, sier Hansen og viser til at Log:nett TMS gir deg muligheten til å jobbe smartere uten at det går ut over kvaliteten på arbeidet du gjør.

Sterkt team

Jan Ole Hansen staker nå ut en kurs som gir økonomisk medvind i seilene, blant annet gjennom styrking av teamet.

- Transportnetts visjoner og strategier er å tilpasse seg endringene i IT-verdenen, og hvor vi tilbyr skybaserte løsninger der kundene kan legge deler av sin produksjon ut i skyen, forteller en visjonær Hansen.

I fjor høst hentet Transportnett inn Johan Haavardtun som Chief Operating Officer (driftssjef), tidligere Head of Terminal and Head of Operational Excellence i Schenker.

Haavardtun har blant annet ansvar for sikring av god systemkvalitet på Transportnetts TMS-løsninger og rettidige leveranser.

I september utvidet Transportnett IT-kompetansen med å ansette Lars Ryde som rådgiver og til å skreddersy IT- og logistikkløsninger for kunder.

Han har blant annet jobbet som driftssjef i RKC AS i Tønsberg, importør og grossist av Gjør-Det-Selv produkter. Ryde har også jobbet i Bring Warehousing AS, hvorav tre år som avdelingsleder og tre år som logistikksjef.

Solid kontroll

– Investeringen gir en enkel organisering av sendinger, og ikke minst gir en elektronisk hverdag uten papir bedre kontroll på transportkostnaden. Log:nett med EDI-utveksling fra Transportnett er navet for all transportinformasjon til våre transportører. Uten denne tjenesten måtte vi håndtert sendings-, kolli- og vareinformasjon manuelt. I vår digitale hverdag ville det få dramatiske følger for lønnsomheten, sier blant andre Roger Tangen, IT-ansvarlig i Onninen AS.

- IT handler om interaksjon. Smarttelefonen representerer en ”alt-i-et løsning” som gir en god plattform for samarbeid, sier Hansen som nylig flyttet virksomheten til Tullins gate 2 i Oslo sentrum.