Jan Ole Hansen (t.v.) og softwareselskapet Transportnett har samarbeid med daglig leder Richard Sæther i RST i flere år. Foto: Per Dagfinn Wolden

Etablerer TMS Consulting

Transportnetts gründer og tidligere CEO, Jan Ole Hansen, står rakrygget. Han tar opp konkurransen og etablerer TMS Consulting.

Publisert

Merk at denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

– Det er selvfølgelig svært trist og med tungt hjerte at vi måtte gå til skifteretten dagen før påske og levere oppbud. Men situasjonen kom ut av kontroll, forteller han til Transport Inside.

Hansen understreker imidlertid at det viktigste har vært å unngå at lojale kunder gjennom 15 år ikke ble skadelidende.

– Jeg fortsetter i en bransje som trenger kompetente og erfarne folk. Derfor er TMS Consulting under etablering, og hvor en ny web-side snart ser dagens lys. Min viktigste gjerning blir å hjelpe kunder med implementering av TMS-løsninger for å nå målet de har satt seg, forteller Jan Ole Hansen som betraktes som en av bransjens mest kompetente selgere og forretningsutviklere på området.

Foruten å markedsføre løsningene skal Hansen også bistå systemleverandørene med implementering til de større kundene.

Et trist kapittel

Transportnett-gründeren forteller følgende om situasjonen som oppsto.

– Vi har vært gjennom en svært krevende endringsprosess i ett år med mye konsulenthjelp. Det har også vært kostnadskrevende gjennom to år å utvikle neste generasjons TMS-løsninger. 6. april skulle Interlog etablere applikasjonen og hadde et kapitalbehov for 3-4 mill. kroner. To av eierne hadde imidlertid ikke penger. Styret så ikke annen løsning enn å melde oppbud dagen før påske, selv om det var god økonomi i boet, forteller Hansen.

Jan Ole Hansen er fortsatt på offensiven. Ifølge han selv, vil han fortsatt være et solid ledd i verdikjeden, men nå med TMS Consulting som leverandør av web-løsninger til transport- og logistikkbransjen.

Hansen og Transportnett har vært gjennom ei knalltøff løype siden etableringen. Allerede i 2008 var selskapet i ferd med å rakne. Satsingen på små og mellomstore aktører var feilslått.

Risikoutsatt idrett

Transportnett fikk en skikkelig trøkk og Hansen en bekreftelse på at han driver en risikoutsatt idrett på et umodent marked.

Ifølge Transportnett-gründeren var ikke små og mellomstore aktører den gang moden for egen effektivisering.

I 2010 endret selskapet strategien og fikk etter hvert et godt fotfeste i store og mellomstore bedrifter.

Hansen så for seg en helt annen utvikling for Transportnett etter etableringen i 1999. Ideen var å effektivisere transportsektoren ved blant annet å minimalisere tomkjøringen i transportsektoren gjennom IKT-løsninger.

Selskapet er et utviklingsselskap for kommunikasjon mellom transportaktører og var først ute i Norge med elektronisk kjøreseddelordre fra bil.

Hansen har brukt mye tid på å utvikle en moderne og tidsriktig plattform for kommunikasjon innen transportsektoren.

Et 100-talls kunder har fått effektivisert driften med moderne edi-kommunikasjon, sporingssystem, web-portaler for bestilling og administrasjon av transportordre og full mobil plattform med PDA. Dette samarbeidet har resultert i konseptet Log:nett, et sentralt verktøy for å effektivisere den elektroniske verdikjeden, sier Hansen.

Locus overtok

I løpet av tre dager før påske overtok Enghouse og Locus konkursboet Transportnett,

Adm. direktør Per Edvard Heyerdahl i Locus bekrefter overfor Transport Inside at konkursboet er overtatt.  

Han vil imidlertid ikke komme med flere offisielle uttalelser, utover informasjon som ligger på hjemmesidene til Transportnett og Locus.

Her er hovedbudskapet at Locus har sikret videre drift av de løsningene Transportnett har ute i markedet.

– Vi ser imidlertid mange muligheter for fremtiden med å satse på selskapets videre drift. Dette har vært en rask prosess med hovedfokus på å sikre kundenes interesser, sier Heyerdahl til Inside.

Fem av Jan Ole Hansens kolleger fra Transportnett-staben blir med i den nye virksomheten.

Locus leverer produkter og tjenester til transportnæringen, nødetater, vakt-, verdi- og assistanseselskaper, med et felles mål, og eies av kanadiske Enghouse Systems, en ledende leverandør av programvare-løsninger for transportindustrien.

Transportnett har siden 2003 utviklet softwareløsninger til logistikk- og transportbransjen fra transportadministrative systemer og flåtestyring/TMS, til mobilitet, sporingstjeneste og utskrift av kjøreseddel.

Powered by Labrador CMS