Ito bygger ut verktøykassen

STUTTGART: Med nye eiere i ryggen ønsker Ito Pallpack å kunne tilby et større utvalg av løsninger til lageret. på Logimat besøkte Jens Gjerlaug ferske samarbeidspartnere og så etter nye. 

Publisert

Ito PallPack har lange tradisjoner med å levere ulike typer utstyr til lagre både i Norge og i utlandet. Nøkkelproduktene har vært pakkemaskiner, transportbånd og palleteringsløsninger. Ito kan imidlertid levere andre typer løsninger også, som for eksempel robotarmer fra Universal Robots.

Nylig leverte Ito også et automatisk pallelager til Asko på Kalbakken. Her sorteres tompaller ved hjelp av tre palleskytler, Esmartshuttle, levert av den italienske produsenten Eurofork.

Og det er på Euroforks stand under Logimat vi møter Jens Gjerlaug, som nylig byttet ut jobben som leder for systemavdelingen til Jungheinrich Norge til fordel for rolle som salgssjef hos Ito. Her hilser han på sine italienske samarbeidspartnere for første gang.

Han forteller at da det ble foreslått dypstabling med høy kapasitet hos Asko på Kalbakken, sonderte Ito terrenget og ble introdusert for Eurofork.

– Da gikk vi kontakt med dem og fikk en avtale om å bli deres leverandør i Norge, sier Gjerlaug.

Søker samarbeidspartnere

For ham er besøket på Logimat blant annet motivert av å finne flere spennende leverandører Ito kan samarbeide med på det norske og det svenske markedet.

– Det vi vil er å finne ulike selskaper, som for eksempel en AGV-leverandør som vi kan ha i verktøykassa vår. Vi skal ha mange muligheter, og vi har nå muligheten til å utvide. Samtidig er vi klar over at ulempen med å ha en utvidet portefølje er ettermarkedet, så vi må være forsiktige, sier Gjerlaug.

Ito Pallpack fikk nye eiere like før jul, da Motion Tech Group kjøpte hele selskapet fra familien Hagen. De nye eierne er opptatt av å styrke Itos posisjon og muligheter i markedet.

– De på utkikk etter å ta inn flere komplementære systemer som kan gjøre Ito til en bredere leverandør, sier Gjerlaug.

20 års erfaring

Men tilbake til Eurofork, som nok er en ganske ukjent leverandør i Norge. Selskapet har over 20 års erfaring med automatisering av lagre, og har ifølge egne hjemmesider installasjoner i 93 land. I tillegg til skyttel-systemet Esmartshuttle som er installert hos Asko, leverer Eurofork blant annet E-Smartforks som er automatiske teleskopiske gafler for automatiserte lagre og kubelagringsløsningen E4 Cube med E4Shuttle. Dette trekkes frem på standen i Stuttgart som en automatisert og standardisert løsning som kan være oppe og gå bare seks måneder etter bestilling, får vi opplyst.

– Jeg har tro på at vi kan levere Eurofork-systemer både i Norge og Sverige. Konkurrentene til disse systemene er pallekraner, men vårt system er tilpasset å automatisere lagre under 15 meters høyde. Jeg liker veldig godt at systemene er standardiserte. E4Shuttle har 80 prosent av de samme delene som satellittskyttelen i Esmartshuttle-systemet, sier Gjerlaug, som forteller at han har fått et meget godt inntrykk av Eurofork så langt.

– De er jo italienere, men vi har fått et veldig godt inntrykk av dem, ler han først, og understreker:

– De er både kjappe og seriøse og svarer raskt på våre henvendelser.

Powered by Labrador CMS