Scan Global kjøpes opp

Scan Global Logistics kjøpes opp av det private aksjefondet AEA investors.

Publisert Sist oppdatert

BWB Partnere og alle andre aksjonærer i internasjonal fraktspeditør Scan Global Logistics har i tirsdag inngått en avtale om å selge sine aksjer til den velrenommerte private aksjegruppen, AEA Investors. Transaksjonen ventes å finne sted i juli 2016, med forbehold om godkjenning av konkurransemyndighetene, opplyser Scan Global Logistics i en pressemelding.

Kjøpet kommer etter det meldingen beskriver som en konkurransedyktig prosess med flere industrielle kjøpere. Ledelsen i SGL vil sammen med SGLs strategiske partner i USA, TransGroup Worldwide Logistics, reinvestere ved siden av AEA Investors for å bli viktige aksjonærer i SGL.

- Vi er svært glade for å ønske en ny langsiktig, dedikert aksjonærgruppe med global rekkevidde og dyp innsikt i logistikksektoren. Dette gjør oss i stand til å fortsette den vekstenbanen vi har opplevd i løpet av de siste årene, sier Jesper Nielsen, konsernsjef i SGL.

- Vi er glade på vegne av SGLs ansatte, ledelse og kunder for å ha funnet en ny eier som, i likhet med oss, har stor tro på selskapet og er beredt på å fortsette å investere i framtiden. SGL har vært en god investering for BWB og selskapets verdivurdering er et sterkt vitnesbyrd om ledelsens og de ansattes vellykkede innsats for å flerdoble omsetning og inntjening under vårt eierskap, sier Esben Bay Jørgensen, partner i BWB Partners.

Scan Global Logistics er en sammenslåing av Scanam Transport (kjøpt opp av BWB Partners i 2006) og Mahé Freight (2007 fusjon), i tillegg til mindre tilleggsinvesteringer. I løpet av denne 10-årsperioden har selskapet økt syv ganger i omsetning og seks ganger i EBITDA. I 2015 har en SGL omsetning på 3,2 milliarder danske kroner, og et driftsresultat før amortisering og avskrivninger (EBITDA) på 109 millioner danske kroner før spesielle poster.   

Selgerne har blitt informert av Rothschild, AT Kearney, Accura og EY.