Postnord skal sikkerhetskontrollere gods

Postnord vil tilby firmaer og myndigheter samordnede sikkerhetskontroller av innkommende gods.

Publisert Sist oppdatert

Myndigheter og mange firmaer har strenge krav til sikkerhet rundt sine ansatte og besøkende. Nå ønsker Postnord å kunne tilby den samme graden av sikkerhet også for innkommende leveranser av gods og post.

Sammen med sikkerhetsselskapet CIP Checkport vil Postnord tilby samordnede sikkerhetskontroller som en del av forsyningskjeden, skriver Postnords svenske avdeling i en pressemelding.

Den nye tjenesten omfatter sikkerhetskontroll av post, pakker og gods – og sikkerhetskontrollen er skalerbar etter kundens behov. Etter sikkerhetskontrollen hos CIP Checkport sorteres og distribueres godset til kunden i dedikerte sikre transporter.

- Postnord er eneste aktør i Norden som tilbyr samordning av sikkerhets- og serviceløsninger av denne typen. Vi tar et helhetsansvar for kundnes varer, fra henting til levering der sikkerhetskontroll av varene blir en integrert del av forsyningskjeden. Det er både en kostnads- og tidseffektiv løsning for våre kunder, sier Alexis Larsson, sjef for sikkerhet og reklamasjoner hos Postnord.

- Mange firmaer utfører sikkerhetskontroller av ankomne varer selv i egne lokaler. At varene i stedet sikkerhetskontrolleres av os spå et annet sted, innebærer en risikoredusering for våre kunder. Dette eliminerer eventuelle forstyrrende elementer i kundenes ordinære virksomhet forårsaket av mistenkt eller uønsket innhold i innkomne forsendelser, sier Fredrik Cornell, som er administrerende direktør i CIP Checkpoint. 

Foreløpig er dette et rent svensk prosjekt, kan kommunikasjonssjef i Postnord i Norge, Bjørn Thorvaldsen fortelle. 

- Vi kommer til å følge spent med på hvordan dette fungerer i Sverige, for å vurdere om vi også gjør dette i Norge, sier han.