Ny cargo-sjef i Avinor

Avinor henter ny leder fra Collicare, som skal sørge for at flyene som går fra OSL fylles med norsk sjømat.

Publisert Sist oppdatert

Avinor har ansatt Martin Langaas (34) som ny Manager Cargo Development. Han kommer fra stillingen som Project and Development Manager i Collicare og begynner i jobben 1. juni, opplyser Avinor i en pressemelding. Langaas har lang erfaring fra frakt- og logistikkbransjen og inngående kjennskap til norsk luftfartsindustri og norsk næringsliv for øvrig.

– Dette er en viktig ansettelse for oss i Avinor. Cargo vil i fremtiden spille en enda viktigere rolle, og vi har nå styrket oss til å kunne betjene flyselskapene og øvrig næringsliv enda bedre, sier trafikkdirektør i Avinor, Jasper Spruit.

Han er opptatt av at Avinor skal være en viktig samarbeidspartner for norsk næringsliv.

– Vi må sørge for rammevilkår og infrastruktur som gjør oss attraktive for norsk og internasjonal næringsliv, i et marked som er preget av sterk konkurranse. Derfor skal vi jobbe hardt for å bli en enda mer attraktiv samarbeidspartner enn vi er i dag, sier Spruit.

Langaas og Avinor skal jobbe for at langdistanseflyene som reiser fra Oslo Lufthavn daglig er fylt med norsk sjømat.

– Norsk sjømat er en av Norges raskest voksende industrier. Etterspørselen for dette er stor, og næringen av avhengig av fly for å nå raskt fram med ferskvarer til sine markeder. Vi bidrar til å gjøre denne industrien enda mer konkurransedyktig gjennom å tilby effektive og gode løsninger til markedet, sier Spruit.

Langaas blir ansatt i avdeling Trafikkutvikling og skal ha sitt primære jobbsted på Oslo Lufthavn. Han har vært i Collicare siden 2012 og har tidligere hatt DB Schenker og Aftenposten som arbeidsgivere.