DHL bidrar for flyktningene

- Det er forferdelig å se hvordan flyktningkrisen bare øker i omfang; det er umulig å være uberørt. Derfor var det helt klart at vi ønsket å bistå når vi fikk Trudes henvendelse, forklarer Terje Aarbog, administrerende direktør i DHL Express Norge.

Publisert Sist oppdatert

 

 

Europa står over for sin største flyktningkrise siden andre verdenskrig. Tragediene er mange og lidelsene stor. Men heldigvis er engasjementet for å hjelpe også stort. En av de som hjelper er Trude Jacobsen (44)  

- Jeg fulgte nyhetene tett ettersom jeg selv har bodd i Aten i åtte år. Jeg så hvordan situasjonen ble verre og verre, uten synlige tegn til involvering hverken fra de europeiske statene eller hjelpeorganisasjonene, forklarer fembarnsmor Trude Jacobsen.

Hun er initiativtaker til Facebook-gruppen «En dråpe i havet». Formålet er å samle inn brukbare klær, sko og kanskje noen leker til de minste.

Overveldende respons

Responsen har vært overveldende. Gruppen har i skrivende stund 23 870 medlemmer.

- Folk vil så gjerne hjelpe til, og det er utrolig positivt. Vi har samlet inn mer enn vi kan lagre, og nå er det viktigste å få en oversikt over alt materiell, og at de får kartlagt de videre behovene der nede. Flere har nå reist ned for å bistå i arbeidet, og det er til stor hjelp på dette stadiet, forteller hun.

Gruppen ble opprettet med mål om å samle inn litt klær og utstyr fra familie og venner som hun kunne ta med seg når hun skulle sette kursen sørover.

- Initiativet har gått langt utover sine opprinnelige rammer, og det er jeg veldig glad for.

Får hjelp av DHL

Den første forsendelsen på 130 kg tok hun med seg på flyet selv, men hun ser behovet for å profesjonalisere arbeidet.

- Nettopp derfor tok jeg kontakt med DHL Express for å få hjelp til transporten. I går kveld transporterte de hele 400 kg med barnevogner og bæreseler til Hellas, noe jeg så et stort behov for når jeg selv var der nede. Når flyktningene ankommer havnen må de nemlig gå i 7 mil for å komme til mottak, forklarer hun.

I DHL Express var det bred enighet om at de ønsket å hjelpe.

 

- Det er forferdelig å se hvordan flyktningkrisen bare øker i omfang; det er umulig å være uberørt. Derfor var det helt klart at vi ønsket å bistå når vi fikk Trudes henvendelse, forklarer Terje Aarbog, administrerende direktør i DHL Express Norge.

Bidro i Nepal

Dette er ikke første gang DHL bistår ved katastrofer. Gjennom programmet GoHelp har DHL gitt bistand verden over, eksempelvis etter jordskjelvet i Nepal i april. Det massive jordskjelvet målt til 7.8 styrke tok tusenvis av menneskeliv, og påførte store skader i hovedstaden Katmandu.

- I Nepal bidro vårt responsteam med å håndtere logistikken rundt den internasjonale støtten og mottaket av redningspakker på flyplassen i Kathmandu, slik at hjelpen kunne komme frem så fort som mulig, forteller Aarbog.

Nå er det igjen behov for logistikkhjelp. I forbindelse med den pågående flyktningkrisen har DHL Express hatt stor pågang med henvendelser fra privatpersoner som ønsker å bidra.

 

- Det er gledelig at det er så mange gode private initiativ til å hjelpe flyktningene. Vi håper at flere logistikkaktører blir med på å gjøre en felles innsats for flyktningene, avslutter han.