Grunder og daglig leder i Zendera, Kim Aleksander Hammer Iversen, gleder seg til å nå ut til flere kunder med Zendera-konseptet.

Millioner til logistikk-startup

Zendera har hentet 2,3 millioner kroner, blant annet fra grunnleggeren av Xeneta.

Publisert

Merk at denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Zendera AS har eksistert i tre år og leverer optimaliseringsverktøy for transportører gjennom dynamisk ruteplanlegging. Nå har selskapet hentet 2,3 millioner kroner fra blant annet Xeneta-gründer Patrik Berglund og investor Jon Grøholdt, samt Harald Møller i Møller Mobility Group.

– Alle disse har lang erfaring med logistikk, og Patrik har jo vært gjennom den samme reisen vi planlegger å ta fatt på nå, sier Zendera-gründer Kim Iversen til Shifter.

Konseptet er smart ruteoptimalisering i sanntid.

Zendera første år har gått med på å utvikle produktet, men nå er det på tide å få det ut til kundene.

– Det å bygge et produkt, har vi vist at vi kan. Nå må vi selge det, sier Iversen.

Med seg på laget har han fått Berglunds tidligere kollega i Xeneta, Edvard Nore, som skal hjelpe Iversen nettopp med salget.

Edvard Nore er fersk, men rutinert, salgssjef og skal sørge for kommersialisering av Zendera-teknologien.

– Han var veldig klar på at kommersiell vekst ikke var noe han kunne, men ville lære av meg. Det kan også tenkes at Patriks intro gjorde at jeg gikk dit med en positiv innstilling. Han var en fantastisk CEO i Xeneta, og jeg stoler veldig på ham, sier Nore til Shifter.

Zenderas konsept er som nevnt smart ruteoptimalisering i sanntid.

- Det er et TMS-system der mennesker legger ordrer inn, men systemet vet hvor alle biler er og hvilken kapasitet de har og kan dermed automatisk planlegge hvem som skal gjøre hva, forteller Iversen til Moderne Transport.

Powered by Labrador CMS