Fjerner én av fire postkasser

Det skal bli lenger mellom de røde innleveringspostkassene, men de skal bli enklere å finne.

Publisert Sist oppdatert

Innleveringskassene til Posten brukes ikke like mye som før, fordi det sendes færre vanlige brev. En del av de røde kassene blir rett og slett nesten ikke brukt.

– Vi har undersøkt bruken av våre vel 20.000 røde innleveringspostkasser over hele landet og ser at mange er lite i bruk.  Behovet i dag kan dekkes med et mindre antall (cirka 15.000) innleveringspostkasser når disse er plassert på steder hvor folk ferdes.  I distriktene hvor Posten har landpostruter åpner vi samtidig for at folk kan sende brev fra sine grønne postkasser, sier konserndirektør Gro Bakstad i Posten Norge.

Selv om mange røde kasser forsvinner, skal de som blir igjen bli lettere å finne. Posten legger nå ut en oversikt på nett over hvor innleveringskassene befinner seg.

Posten vil ha innleveringspostkasser ved postkontorer, bedriftssenter, Post i Butikk og postterminaler.

 I tillegg blir det plassert røde postkasser nær følgende steder:

- Næringsområder med små og mellomstore bedrifter
- Trafikknutepunkt som bussterminaler, jernbanestasjoner, T-banestasjoner og flyplasser
- Kjøpesentre
- Dagligvarebutikker, bensinstasjoner og kiosker
- Sykehus, sykehjem og aldershjem
- Turiststeder
- Samlestativer der Posten daglig stopper

Samtidig samordnes de gule postkassene med de røde, fordi nye distribusjonsrutiner gjør det unødvendig å skille ut lokalposten ved innlevering. All post skal i fremtiden puttes i røde postkasser.

Folk som har landpost kan markere med en gul brikke på sin egen postkasse om at de skal sende et brev. Da vil landpostbudet ta med seg brevet.

Endringene i kassestruktur vil begynne 17. mars, og skal være gjennomført før påske.

Alle kasser som fjernes eller flyttes, vil bli merket med dette senest 14 dager før. Fra samme tidspunkt vil kasser i ny struktur være tilgjengelige på posten.no og bring.no.