Endrer postloven raskt

Regjeringen har ikke tenkt å vente til postdirektivet offisielt blir en del av EØS-avtalen.

Publisert Sist oppdatert

Merk at denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Den borgerlige regjeringen vil ikke legge ned veto mot det omstridte postdirektivet, og har heller ikke tenkt å kaste bort tiden når det gjelder å endre postloven for å tilpasse seg EU-reglene.

Les også: Full konkurranse på brevpost i Norge

Det var sist fredag Europa-statsråd Vidar Helgesen (H) orienterte om regjeringens holdning i tre EU-saker i Stortingets europautvalg. Det var et hasteinnkalt møte som flere av partiene ikke rakk å delta på. Verken Venstre, KrF, SV eller Sp deltok. Reaksjonene på hasteinnkallingen var sterke.

– Regjeringen har igangsatt arbeidet med en ny postlov for å oppheve Postens enerett for brev under 50 gram. Lovforslaget vil bli forelagt Stortinget uavhengig av når EØS-komiteen fatter vedtak om innlemmelse av postdirektivet i EØS-avtalen, sa Helgesen.

Han sier til Bergens Tidende at ingen bør være overrasket over dette.

 

– Vi fremla et forslag om liberalisering under Bondevik-regjeringen. Det er meget velkjent at vi mener dette. Når vi har en nasjonal politikk, så er det ingen grunn til å vente med å iverksette den. Vi er opptatt av gjennomføringskraft. Da setter vi i gang der vi har en avklart og god politikk, sier Helgesen.

 

 

Powered by Labrador CMS