Panda-ekspress for TNT

Tvillingpandaene kom trygt tilbake til hjemtraktene.

Publisert Sist oppdatert

At ekspressleveranser kan være så mangt fikk TNT Express erfare nylig. Da skulle tvillingene Po og De De transporteres fra Madrid til et pandareservat i Chengdu i Kina. Tvillingbrødrene er blant de svært få pandaene som er født i fangenskap utenfor Kina. De ble født i dyrehagen i Madrid for to og et halvt år siden, og er nå tilbake i opprinnelseslandet sitt for første gang.

- Pandatvillingene ankom i god behold, og er fysisk og mentalt friske. TNT Express tok godt vare på dem under turen, og de har allerede funnet seg godt til rette i reservatet. De er fornøyde, og har god appetitt. De er veldig glade i epler, melder Zhihe Zhang, direktør for reservatet .

Spesialtilpasset transport

For å sørge for trygg og sikker transport fra Spania til Kina, ble Po og De De fraktet i et spesialtilpasset TNT-fly med ekstra klimaanlegg og ekstraordinær flyrute. Reisen tok to dager med innlagte pauser.
- Det ble lagt stor vekt på dyrenes komfort under transporten. Det var satt av tid til pauser, temperaturen ble holdt konstant på 20 grader, og en veterinær fra dyreparken i Madrid var sammen med dyrene under hele reisen, sier administrerende direktør for TNT Express i Norge, Terje Ragnem.

Bevaringsprosjekt

Po og De De er sønnene til Hua Zuiba and Bing Xing, to pandaer som TNT Express fraktet fra Kina til Madrid som en del av et internasjonalt bevaringsprosjekt i 2007. Tilbakeføringen av Po og De De til Kina er en videreføring av programmet.

Pandaen er en av de mest utrydningstruede dyreartene i verden, og det er bare rundt 1600 gjenlevende dyr i det fri. I tillegg er det 341 dyr som lever i reservater og dyreparker som del av bevaringsprosjekter. 44 av disse bor i dyreparker utenfor Kina.