Nor Lines slår tilbake

– Sympatistreiken fører kun til mer tungtrafikk på veiene, hevder toppledelsen i Nor Lines.

Publisert Sist oppdatert

Merk at denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Adm. direktør Toralf Ekrheim og viseadm. direktør Geir Svendsen er svært kritiske til at Hurtigruten utsettes for aksjoner fra havnearbeiderne.

Som kjent iverksetter LO og NTF (Norsk Transportarbeiderforbund) sympatistreik blant havnearbeiderne i Tromsø til støtte for den omstridte boikotten av Risavika Terminal.

Avblås streiken

- Vi håper den åpenbare urimeligheten i den tillyste sympatistreiken 7. desember avblåses. Nor Lines vil imidlertid gjøre sitt ytterste for at godset skal bli levert til fastsatt tid, både når det gjelder last fra Hurtigruten og andre godsskip, skriver Nor Lines toppledelse i pressemeldingen.

De kan ikke se berettigelsen av at LO velger å iverksette en aksjon i Tromsø relatert til en sak i Risavika og som fortsatt er under behandling i rettsapparatet (og senere kan bli erklært ulovlig).

Nor Lines er den dominerende oppdragsgiver for Tromsø Losse- og Lastekontor, men har ikke regulære anløp av Risavika Terminal.

Hurtigruten rammes

- Det er i stor grad Hurtigruten som blir forsøkt rammet av sympatistreiken i Tromsø. Det synes ikke logisk at forsyningene fra Tromsø til stedene på Finnmarkskysten som betjenes med Hurtigruten, skal være det som primært forsøkes rammet av en sympatiaksjon som er relatert til en konflikt om tariff-forholdene ved en hovedsakelig import- og eksporthavn i Stavangerområdet, heter det blant annet i pressemeldingen fra Nor Lines.

 

Powered by Labrador CMS