Fra suksess til suksess

Ulf Erling Rinnan går fra den ene suksessen til den andre.

Publisert Sist oppdatert

Etter to års drift med formidabel vekst har Nopla AS fusjonert med Lycro AS som har overtatt eierskapet i selskapet.

Nopla leverer sprøytestøpt plastemballasje til lager/logistikk og distribusjonsmarkedet. I fjor omsatte Løten-selskapet for 15 millioner kroner og forventer i 2015 en betydelig vekst til over 20 millioner kroner.

Lycro i Leksvik, Nord-Trøndelag, har doblet omsetningen på to år og forventer i år en omsetning på rundt 90 millioner kroner.

Utvider horisonten

Samarbeidet med en av Norges ledende plaststøpebedrifter innebærer at Nopla endrer struktur fra å være et rent trading- og distribusjonsselskap til å bli et mer mangeartet selskap med blant annet egen produksjon.

Nopla distribuerer produktene til nordiske kunder fra lageret på Løten. Støpeformer produseres ved Lycros datterselskap i Kina, Lycro China Limited.

Rinnan hadde også suksess som markedsdirektør i Bewi Norplasta, hvor han sikret kontrakter for flere titalls millioner kroner.

Fiske-fokus

Han hadde en sentral rolle med å utvikle Bewi fra å være en ren EPS produsent med hovedvekt på fiskekasser, ytterst på Trøndelagskysten, til å bli en vesentlig aktør innen produksjon av sprøytestøpt plastemballasje i det nordiske markedet.

For vel et år siden kom han med på eiersiden i Nopla som Roar Lund etablerte med suksess i 2012. Det siste året har Rinnan sikret kontrakter med flere store aktører som innebærer et betydelig løft for selskapet i 2015.

For et halvt år siden tok Nopla i bruk nytt lagerbygg på Løten i Hedmark som kan romme 1000 paller med varer.

I oktober skal Rinnan og hans partner Roar Lund på Scanpack 2015 og Svenska Mässan i Göteborg.

Her skal de blant annet presentere det nye utvalg av egenproduserte plastkasser og lagerbokser.