Moelven samkjører logistikken

Den norske og svenske delen av Moelven slår seg sammen og skal utnytte samordningsgevinster.

Publisert Sist oppdatert

Moelven Nordia AS går sammen med sitt svenske søsterselskap Moelven Eurowand AB og danner fra og med 1. januar 2014 én organisasjon.

Som følge av sammenslåingen vil innkjøp, produksjon og logistikk bli samordnet.

Les også: Moelven sender flis på gamle spor

De to selskapene har i to år arbeidet for å analysere hvordan man kan dra nytte av hverandres ressurser og kompetanse.

Det er to sterke selskaper, begge ledende i sine land, som begge ser store samordningsgevinster ved sammenslåingen.

– Sammenslåingen er et naturlig ledd i utviklingen. Vi er en del av det samme konsernet, og leverer omtrent samme type produkter, og i og med at landegrensene spiller en stadig mindre rolle, vil vi tilpasse organisasjonen vår etter det, sier Orvar Sandelin, daglig leder ved Moelven Eurowand.

– I dag produserer vi stort sett de samme produktene, til omtrent samme type kunder. Gjennom sammenslåingen styrker vi oss på alle fronter. Vi får en sterkere utviklingsavdeling, samordningsfordeler i produksjon, og har mye å tjene på samordnede innkjøp, bare for å nevne noen av alle synergieffektene vi regner med, sier Moelven Nordias daglige leder, Trygve A. Toften, som også blir daglig leder for det nye selskapet.

Sammenslåingen er en offensiv satsing som skal gi økt salg og lønnsomhet.

De to markedsavdelingene skal også slås sammen, og utviklingsavdelingene blir samordnet. Personal- og økonomiavdelingene vil også samordnes.

– Alt i alt vil vi få en sterkere og mer konkurransedyktig organisasjon, der vi enda bedre kan utnytte organisasjonen ressurser og medarbeidernes kompetanse. Vi legger til rette for et grenseløst samarbeid både for medarbeiderne våre og kundene, sier Trygve A. Toften.