Xeneta har et stort team på plass i München. Her representert ved markedssjef Katherine Barrios (fra venstre), product manager Erik Devetak, CEO og medgründer Patrik Berglund, CBDO og medgründer Thomas Sørbø og strategic account manager Thorsten Diephaus.

Brisker seg i Bayern

Norske Xeneta er på plass med egen stand og 18 medarbeidere under Transport Logistic-messen i München.

Publisert

Merk at denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Xeneta, med hovedkontor på Grünerløkka, har et unikt konsept der kundene får innsyn i datastrømmen som fastsetter de volatile prisene på containerfrakt på sjøen. Selskapet har vokst raskt siden starten i 2013, og har nå avdelinger i Hamburg og New York.

18 på jobb

Under årets største logistikkmesse i Europa er Xeneta synlig på plass i hall B2, med en stor imponerende stand.

- Vi er vel 18 stykker på jobb her nede. Seks fra det tyske kontoret, én fra USA og resten fra Norge, forteller medgründer Thomas Sørbø til MT.

Det er faktisk tredje gang Xeneta stiller ut på Transport Logistic, men det er første året med egen stand.

- Tyskland, Østerrike og Sveits er det viktigste markedet for oss, sier Sørbø som har kalenderen nesten full med møter hele uken i München.

Havner på plass

Transport Logistici Munchen 17-1

To andre stander på messen er registrert som norske. Den en er Color Line som har stand sammen med havnen i Kiel. I tillegg har seks norske havner spleiset på en stor og flott stand i hall B3.

- Det er en av de beste logistikkmessene i verden. Her treffer du alle, sier assisterende havnedirektør i Kristiansand Havn, Thomas Granfeldt jr. da vi møter ham på den norske havnestanden.

De andre havnene som er med er Larvik, Oslo, Stavanger, Karmsund og Bergen.

Stor messe

Transport Logistic er en gigantisk messe. I 2015 hadde den 2050 utstillere fra 65 land, og over 55.000 besøkende fra 124 land. 

Caroline Thiemt hos arrangøren Messe München forteller til MT at årets messe har hatt høyere besøk de første dagene enn tidligere år. Messen avsluttes fredag. 

Powered by Labrador CMS