CEO i Timpex Frank Amundsen og CEO i Maritech Janne T. Morstøl.

Maritech kjøper Timpex

Maritech og Timpex slår sammen kompetansemiljøene og får til sammen over 100 ansatte og en omsetning på 130 millioner kroner.

Publisert

Merk at denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Maritech og Timpex har det siste året samarbeidet om å digitalisere samhandlingen mellom eksportør, transportør, fortollingsagent og utvikling av en portal som gir sjømataktører full kontroll på logistikken. 

Nå er det klart at Maritech kjøper Timpex, og selskapene slås sammen ved at Timpex fusjoneres inn i Maritech. Samlet vil de representere et stort og betydelig IT-miljø. Selskapet vil ha over 45 softwareutviklere i Molde, Åndalsnes, Trondheim, Averøy, Halifax inkludert et innleid team i Makedonia.

- Vi leverer programvareløsninger skreddersydd for sjømat, som favner om hele verdikjeden, fra sjø til bord. Vår strategi er å tilby løsninger og støtte operasjonelle prosesser gjennom hele verdikjeden. Logistikk er en stor utfordring for sjømatnæringa. Logistikk og transport er den største kostnaden utenom selve varen. Gjennom dette oppkjøpet får vi større kompetanse og kan bidra til å løse disse utfordringene for våre kunder, sier CEO i Maritech, Janne T. Morstøl.

Timpex leverer softwareløsninger til bedrifter som opererer innen logistikk, transport og fortolling og har noen av de mest komplekse logistikkselskapene i Norge på kundelisten. Timpex skal fortsette å jobbe opp mot kundene de har i dag. Samtidig ser de nå fram til å være med å videreutvikle transport- og logistikkløsninger for sjømatbransjen.

- For Timpex betyr dette at vi får et større utviklingsmiljø som gir mulighet for å raskere ta i bruk ny teknologi som for eksempel dataanalyse og maskinlæring. Vi får tilgang til nye kunder og et internasjonalt marked. Sammenslåingen med Maritech er meget attraktivt for å videreutvikle de to selskapenes markedsposisjoner innen både sjømat og logistikk. Et felles selskap vil ha ressurser og ledelse til å satse på utviklingen av nye løsninger og vil fremstå som en svært attraktiv arbeidsgiver for fremtidige ansatte. Vi gleder oss til å bli en del av Maritechs innovative og fremoverlente team, sier daglig leder i Timpex AS, Frank Amundsen.

Powered by Labrador CMS