Posisjonerer seg i Narvik

Svalbardbaserte Pole Position Logistics etablerer seg i kraftsenteret Narvik.

Publisert Sist oppdatert

- Etter 10 års drift på Svalbard har vi utviklet et eget konsept og en erfaring på arktisk logistikk som vi mener kan være attraktivt også i andre markeder. Etablering av viktige knutepunkt på fastlandet har vært vår strategi siden oppstarten i 2005, sier daglig leder Terje Aunevik i Pole Position Logistics i en pressemelding.

Han understreker også at Narvik har et enormt potensial og en internasjonal dimensjon innen logistikk.

Kraftsenter

- Med Ofotbanens to frakttog i døgnet, E6 tvers gjennom knutepunktet, og et visjonært havnemiljø så er et spennende grunnlag allerede på plass her. Vi opplever også at det er veldig fremtidsorienterte, aktive og flinke næringslivsfolk i Narvik. Det har også vært viktig i vurderingene, sier Aunevik og fortsetter:

- Narvik bør på sikt utvikles til å bli fastlandsknutepunktet for Svalbard og hele Arktis. Vi forventer ny, stor, og spennende aktivitet knyttet til Narvik Havn, også uavhengig av Svalbard/Arktisperspektivet, ikke minst i aksen øst/vest.

Aunevik tror også at det ligger gode muligheter til å utvikle fremtidsrettede og miljøvennlige løsninger knyttet til sjøfraktslogistikk.

Million-flytting

- En viktig konsekvens av å drifte etter vårt konsept, hvor vi overtar på et tidlig tidspunkt er at fraktomsetningen flyttes nordover. Bare på Svalbard har vi flyttet fraktomsetning i størrelsesorden 30 millioner kroner, fra kontinentet og opp til Longyearbyen. For å si det enkelt så bidrar vi til at verdiskapningen forblir der den hører hjemme – nemlig i Nord. Vi tror som sagt at dette konseptet er salgbart også sørpå, sier Aunevik.

Gaselle

Pole Position Logistics AS ble etablert i 2005, har hovedkontor i Longyearbyen med 13 fast ansatte og tilvarende antall sesongkontrakter. Selskapet omsatte for ca. 50 millioner kroner i 2013 og skipsagenturvirksomheten håndterer rundt 200 skipsanløp årlig.

Pole Position utfører handlingtjenester for Avinor, havnetjenester for Longyearbyen Havn og leverer komplette logistikktjenester innen fly-, sjø- og bildistribusjon.

Selskapet ble Gasellebedrift i 2010 og er logistikkpartner i forbindelse med den Russiske aktiviteten på Barneobasen, 89 grader nord.