I februar arrangerer Logistikkforeningen den 46. utgaven av Røroskonferansen.

Ser mot Europa fra Røros

Røroskonferansen får denne vinteren et internasjonalt preg.

Publisert

Merk at denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Logistikkforeningen Trøndelag arrangerer som vanlig Røroskonferansen 7.–9. februar 2020. I vinter er temaet «Trøndelag ut i Europa», med fokus på hvordan næringslivet i Midt-Norge skal kunne utnytte de mulighetene internasjonalt.

– Vi var på studietur til Brussel i vår, og besøkte blant annet Trøndelags Europakontor, og vi får blant annet besøk av Heidi Fossland, som er daglig leder der, forteller Leder i Trøndelagsavdelingen Lars Inge Fenes.

Fossland skal fortelle om hvilke muligheter som finnes for midtnorsk næringsliv, og om ulike støtteordninger som kan hjelpe på veien til internasjonal suksess.

Det internasjonale fokuset styrkes videre på konferansen gjennom foredragsholdere som havnedirektør Knut Kusslid i Trondheim Havn, som skal prate om «Sjøveien til Europa» og lufthavndirektør i ved Trondheim lufthavn Værnes som skal fortelle om den økende internasjonale trafikken i luften.

Se hele programmet her.

Men man ser ikke bare utover, det vil også bli fokus på hva som kan gjøres for å styrke næringslivet lokalt. Are Kjensli fra NHO Logistikk og Transport skal holde en innledning om hvorvidt det er sammenheng mellom det offentlige utdanningssystemet og næringslivets behov. I bakkant blir det debatt med blant annet fylkesordfører Tore O. Sandvik (Ap), leder i utdanningskomiteen Roy Steffensen (Frp) og Merethe Storødegaard fra NAV.

Røroskonferansen foregår som vanlig på Røros Hotell med skreddersydd opplegg både for konferansedeltakere og ledsagere med familier. Det vil bli arrangert kanefart, ølsmaking og andre sosiale arrangementer.

Her kan du melde deg på Røroskonferansen.

Powered by Labrador CMS