Logistikkpris til Nettbuss

Logistikk- og innovasjonsprisen 2014 gitt til Østfold fylkeskommune og Nettbuss Øst AS.

Publisert Sist oppdatert

Satsing på biogassbusser i Nedre Glomma er begrunnelsen fra Logistikkforeningen i Østfold som sto for prisutdelingen på Logistikkdagen torsdag.

Målrettet strategi

Fylkesordfører Ole Haabeth og regiondirektør Birger Ljunggren i Nettbuss i Østfold mottok prisen på vegne av henholdsvis Østfold fylkeskommune og Nettbuss i Østfold.

- Jeg setter stor pris på at dette viktige miljøprosjektet blir lagt merke til, og jeg er stolt over hva vi har fått til i Østfold. Prisen er en anerkjennelse av en langsiktig og målrettet strategi og er en motivasjon til å jobbe videre med miljø, understreker Haabeth.

Logistikk-kunnskap

Logistikk- og innovasjonsprisen ble delt ut for sjette gang i år. Tidligere vinnere er blant andre Loyds Industri, Jøtul AS, Borg Havn og Moss Havn. Prisen er på 20.000 kroner i tillegg til et kunstverk fra en lokal kunstner.

Logistikk- og innovasjonsprisen gis til en aktør som har gjort en særskilt innsats ved å fremvise kreative, kostnadseffektive og/eller miljøvennlige logistikkløsninger eller å ha gjort seg spesielt bemerket innen fagfeltet. Formålet med prisen er å styrke bevisstheten og kunnskapen om logistikk, spesielt ved hjelp av nyskaping og innovasjon i ulike bransjer, næringer eller utdanningsinstitusjoner.

Stor flåte

Nettbuss Øst har etablert en miljøvennlig bussflåte på mer enn 100 busser drevet med biogass. Lavere partikkelutslipp, lavere støy og en nær klimanøytral bussflåte er noen av fordelene dette gir. Dette har bidratt til utvikling av et lokalt marked for biogass som også benyttes av andre transportører.