Fokus på smart mobilitet i Bergen

Transport- og logistikkdagen 2019 i Bergen stiller spørsmålet: «Er Norges mest attraktive by også Norges smarteste by?»

Publisert

Merk at denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Begge påstander i setningen kan sikkert diskuteres, og det blir det rikelig anledning til 29. august når Logistikkforeningen avd. Vestlandet arrangerer sin årlige logistikkdag, i samarbeid med Bergens Næringsråd, Statens vegvesen, Bergen kommune og Hordaland fylkeskommune.

Se hele programmet til konferansen her. 

Her kan du melde deg på. 

Temaet for konferansen er «smart mobilitet» og gjennom et rikholdig program vil lære mer om hva en smart by er (Stein C. Tømmer, leder smarte byer og kommuner, Telenor) , hvor smart Bergen er (Kjetil Århus, digitaliseringsdirektør, Bergen kommune) og hvordan vi vil merke at morgendagens transport kommer i rekordfart (Kari Ovesen Haugland, Divisjonsleder byutvikling, Rambøll).

Andre temaer som vil bli belyst er hva 5G vil ha å si for mobiliteten (Ole Fredheim,
direktør Telenor) og om blockchain er nyttig eller til bry (Magnus Jones
Tax & Blockchain Technologist, EY).

Etter lunsj vil det være klart for mer tradisjonelle foredrag og debatt. Ny godshavn på Ågotnes har vært omstridt, og Gerdt Meyer i NHO og Johnny Brevik i Bergen Havn vil debattere om den vil utgjøre en fordel eller en ulempe for sjøtransporten.

Dagen vil avsluttes med en stor debatt om årets «største» sak: bompenger. Konferansen foregår i Terminus Hall, Zander Kaaes gate 6.

Se hele programmet til konferansen her. 

Her kan du melde deg på. 

Powered by Labrador CMS