NTN-gründeren er tilbake

Den tidligere gründeren for milliardeventyret NTN, Kjetil Åbø (48), er tilbake i manesjen. Nå som administrerende direktør i ScanmarShip (Asia) Pte Ltd, et internasjonalt speditørselskap med base i Oslo og Singapore.

Publisert Sist oppdatert

Merk at denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

– Vi holder sterk fokus på å gi våre kunder den beste service med skreddersydde logistikkløsninger, sier Åbø til Transport Inside og fortsetter:

- I ScanmarShip har vi tatt frem Birger Ekerholts gamle ordtak "Any Transport Anywhere". Vi ser frem til å tilby gode og konkurransedyktige logistikkløsninger både i Singapore og i Norge i tiden som kommer. Kanskje det er et "nytt og forbedret NTN" som er i ferd med å se dagens lys? Sier Åbø.

ScanmarShip (Asia) er eksklusiv logistikk-tilbyder for Scandic Living Pte Ltd i Singapore, hvor Åbø er både eier og direktør.

Scandic Living er eksklusiv distributør i Singapore, Malaysia, Thailand og Vietnam for Lexington Company.

– Vi åpnet vår første Lexington-butikk i Singapore innen hjem og klær for kvinner og menn i januar i år. Scandic Living tilbyr også interiørdesign og styling services til både private og til forretningsmarkedet i Singapore, sier Åbø.

Bredt tilbud

Foruten å være eksklusiv distributør for Lexington Company AB tilbyr selskapet distribusjon også for andre merkevarer til Sørøst Asia, Japan, Sør Korea, Kina, Australia, New Zealand, India, Pakistan, Bangladesh og UAE (De forente arabiske emirater).

Scandic Living og søsterselskapet ScanmarShip (Asia) er knyttet til et internasjonalt nettverk med mer enn 150 speditører verden over.

– Gjennom dette nettverket samt andre lokale samarbeidspartnere kan vi håndtere våre kunders logistikkutfordringer basert på fly-, båt- og bil-transport, i tillegg til lagerhold og distribusjon, sier Åbø.

Flyttet til verdensbyen

Mette Irene og Kjetil Åbø flyttet med sine tre barn fra Oslo til Singapore sommeren 2009. Siden har Kjetil vært med å lansere flere selskap innen oljeservice og internasjonal logistikk i verdensbyen.

Åbø har bred erfaring innen spedisjon og logistikk. Siden han sluttet som daglig leder i Birger Ekerholt i 1997, har han hatt lederroller i P&O Nedlloyd, Norwegian Transport Network (NTN), Asia Marine Logistics og Asia Offshore Group.

NTN-historien

Aksjemajoriteten til hele det norske nettverket i NTN, bestående av speditører med havnetilknytning, ble i 2010 overdratt til Bjørk Eklund/Greencarrier. Selv ble Åbø sittende igjen med en mindre aksjepost i "nye NTN", som han siden solgte. NTN Holding AS ble i 2010 tvangsavviklet grunnet manglende styrerepresentanter, men da var det heller ingen aktivitet igjen i selskapet.

Transport- og spedisjonsselskap Norwegian Transport Network Holding omsatte i 2008 for nærmere 1,9 milliarder kroner med et resultat før skatt på 25,3 millioner. Selskapet med base i Drammen var Buskeruds 10. største selskap målt i omsetning i 2008.

 

 

Powered by Labrador CMS