Global ekspansjon i KGH

KGH Customs Services har inngått strategisk partnerskap med Memnon Networks.

Publisert Sist oppdatert

Sammen med den ledende leverandøren av transportstyringssystemer i Norden styrker KGH posisjonen som Europas største og ledende spesialist innen tolltjenester.

Begge selskapene er i en fase med sterk internasjonal ekspansjon og partnerskapet er ventet å gi sterke synergieffekter.

Forenklet hverdag

Partnerskapet betyr også en betydelig forbedring av tollbehandlingen på internasjonale forsendelser. Transport-booking, tollhåndtering, oppfølging og rapportering tilbys i en og samme prosess, noe som forenkler hverdagen for mange bedrifter, heter det i pressemeldingen.

Stor interesse

Det er stor interesse i markedet for denne type løsning, og selv om partnerskapet er på et tidlig stadium, viser flere kunder allerede interesse for løsningen. – Våre innovative og brukervennlige løsninger forenkler kundenes transportstrømmer, noe som bidrar til at kundene kan fokusere på kjernevirksomheten. I tillegg sikrer partnerskapet med Memnon Networks et fruktbart og spennende samarbeid, sier konsernsjef Vidar Gundersen i KGH Customs Services.

Innovative løsninger

Memnon Networks tilbyr innovative e-løsninger som forenkler brukernes transportstyring, reduserer kostnader og øker kvaliteten på forretningsprosesser. Selskapet er ledende i Skandinavia på systemer innen transportledelse og tilbys nå i 75 land. Daglig håndterer Memnon Networks over 300.000 pakker.

1,5 mill. tolldeklarasjoner

KGH Customs Services produserer over 1,5 millioner tolldeklarasjoner årlig og har ca. 700 ansatte ved 30 servicekontorer i syv land. Selskapet er strategisk plassert med et globalt nettverk i Østerrike, Belgia, Danmark, Tyskland, Nederland, Norge, Finland og Sverige. I april åpner KGH kontorer i Frankrike og Italia.

Flytter til grensen

17. mars flytter KGHs kontor med 16 ansatte i Ørje sentrum inn i lokalene på Kjølen Sportcenter på grensen ved E18. Det ligger bare et steinkast fra nybygget som KGH tok i bruk i fjor, og som er nærmeste nabo til tollstasjonen.Her vil kundebetjening og tollbehandling foregå via nett. Som for ca. 13.000 andre KGH-kunder omfatter tilbudet i hovedsak håndtering av import-, eksport- og transittdokumenter. Men KGH tilbye også konsulenttjenester innen AEO-sertifisering, klassifisering av varer, søknad mot myndigheter, lisenser, toll- og momsrutiner/diagnoser og andre tollspørsmål.