Godsrevolusjon i RST

- Dette er «core-business» og det beste som har skjedd virksomheten.

Publisert

Det sier daglig leder Richard Sæther i Askim-bedriften Richard Sæther Transport (RST). Han har kastet 35 PDA`er til nærmere 15.000 kroner stykket til fordel for apper, smarttelefoner og nettbrett.

På full fart

Nyvinningen på software-siden er på full fart inn i godslogistikken. Den nye mobilplattformen har nærmest snudd opp ned på hverdagen til Sæther siden RST tok den i bruk i desember i fjor.

– Dette er strategisk verktøy for vekst, edi - meldingstjenester og sporingsdyktighet. Det er en dyd av nødvendighet for å overleve i en tøff logistikk- og transportbransje, ikke minst innen 3PL som er vårt satsingsområde. Her gjelder det å tenke smart, være effektiv og ikke minst ha full sporingsoversikt, sier Sæther.

Billig, enkel, sikker

Han fremhever også at den nye plattformen representerer en billigere og enklere løsning med større tilgjengelighet for kunden.

- Smarttelefonen gir et bedre brukergrensesnitt, men ikke minst langt større sporbarhet, understreker Sæther som sparer et halvt årsverk og nærmere 300.000 kroner årlig med den nye mobilplattformen.

Han understreker at smarttelefonen for logistikkapplikasjoner gir ubegrensede muligheter i skanning av gods og ordrestyring. Det er bare fantasien som setter grenser for den fremtidige utviklingen innen skanning og sporing av gods, sier Sæther.

Smarttelefonen har gjort fraktbrev overflødig. Sæther ser det som en stor fordel at beskjeder og meldinger gis elektronisk, og ikke muntlig.

– Dermed blir det færre avvik, og de kan dokumenteres, sier Sæther.

Suksess

– Suksessen med smarttelefoner og nettbrett har bidratt til en høy teknologisk standard i logistikkbransjen, sier adm. direktør Jan Ole Hansen i Transportnett som har levert den nye mobilplattformen til RST.

Hansen har samarbeidet med Richard Sæther siden leveransene av PDA´ene for åtte år siden.

Han skjønner godt den positive mottagelsen av de nye løsningene.

- Smartmobiler og rimelige løsninger gjør kunder til aktive partnere innen logistikken. Apper i moderne smarttelefoner representerer en kroppsnær teknologi for logistikkarbeidere. Det bidrar til å styrke logistikkbedriftenes overvåking og styring av prosesser, sier Hansen.

– Det er ikke tvil om at dette er en brukerstyrt IT-revolusjon. IT handler om interaksjon. Smarttelefonen representerer en ”alt-i-et løsning” som gir en god plattform for samarbeid, sier Hansen.

Han fremhever at appen fikser norsk, svensk, dansk og engelsk språk.

– Nå kommer den også på polsk, sier Hansen.

Masse å hente

Softwareselskapet Transportnett har i samarbeid med transportsentralene også utviklet en hendig softwareløsning innen administrasjon av massetransport.

- Det er åtte år siden vi først ble kontaktet av TS-Forum for å diskutere elektronisk kjøreseddel og administrasjon innen massetransport. Da var målet å utarbeide en felles standard for bransjen. Nå er vi omsider i mål og kan tilby en løsning som fjerner manuelle rutiner og gir bedre oversikt over transporten, sier daglig leder Jan Ole Hansen i Transportnett.

Selskapet er en norsk programvareutvikler med kontor og utviklingsavdeling på Bjørndal rett sydøst for Oslo. Transportnett har siden 2003 utviklet løsninger til logistikk- og transportbransjen inne alt fra transportadministrative systemer og flåtestyring/TMS, til mobilitet, sporingstjeneste og utskrift av kjøreseddel.

- Introduksjonen av app’er gjør smarttelefoner og nettbrett til gode verktøy for å fjerne manuelle rutiner, sier Hansen.