Itella selger road-virksomheten

Danske NTG kjøper den nordiske delen av Road Virksomheten i Itella Logistics.

Publisert Sist oppdatert

Posti Group selger Itella Logistics’ road-virksomhet i Skandinavia og den internasjonale fraktvirksomheten i Finland til NTG (Nordic Transport Group A/S), opplyser Itella i en pressemelding.

- Salget er et ledd i strategien for å oppnå bedre lønnsomhet i Posti. I fjor gjennomførte vi en endring av virksomheten i Skandinavia hvor vi spisset fokuset mot utviklingen av road-transport i Norden. Ved bedriftssalget vil NTG (Nordic Transport Group A/S) bli en viktig samarbeidspartner for Posti. Med et samarbeid med NTG og andre internasjonale aktører, kan vi tilby kundene våre tjenester i høy klasse, også når det gjelder frakt, sier Jukka Rosenberg, leder for Postis pakke- og logistikktjenester.

Planen er å gjennomføre salget i løpet av andre kvartal i 2015. Partene er blitt enige om å ikke offentliggjøre salgsprisen.

Endringene gjelder totalt omtrent 140 personer i Sverige, Norge og Danmark samt 50 personer i Finland. I forbindelse med salget vil totalt 190 ansatte overføres til NTG.

I Norge vil all Road-virksomhet driftes under det nye selskapet NTG Road Norway AS allerede fra 1. mai 2015 og er dermed en utfyllende del av NTGs nettverk i Europa.

Salget omfatter ikke Posti’s virksomheter i Finland, Baltikum og Russland. Posti vil i framtiden tilby logistikktjenester i Finland i form av pakketjenester og bedriftenes transporttjenester og forsyningskjedeløsninger. Posti fortsetter også pakkevirksomheten i Sverige som er i vekst i forbindelse med netthandelen, samt de eksisterende lagringstjenestene i Norge. I fremtiden vil Posti tilby sine internasjonale frakttjenester gjennom sitt nettverk av agenter og samarbeidspartnere.