Intercargo håper å kunne vokse kraftig takket være bedre forretningsanalyser gjennom systemene til Mixmove.
Intercargo håper å kunne vokse kraftig takket være bedre forretningsanalyser gjennom systemene til Mixmove.

- Samlet 10-15 systemer i ett

Med mer effektiv drift og synlighet i transportkjeden, ønsker Intercargo å doble omsetningen.

Publisert Sist oppdatert

Merk at denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Med 200 biler som hovedsakelig transporterer frosne varer i Skandinavia og Nord-Europa, er Intercargo avhengig av god planlegging og synlige forsyningskjeder for å holde seg konkurransedyktige.

Samtidig er målet å doble omsetningen. Det er gjort mulig gjennom investering i nye systemer som kontinuerlig kan overvåke tjenestekvaliteten og skape omfattende forretningsanalyser for å utvide og skalere.

– Vi valgte Mixmove for å hjelpe oss å modernisere og bli mer digitale, fordi de gjorde det mulig for oss å samle 10–15 systemer i ett. Når løsningen er implementert fullt ut, vil kommunikasjonen vår være sentralisert, gjennomsiktig, mer direkte, og vi vil minimere menneskelige feil, sier Flemming Jacobsen, leder for innovasjon og HR i Intercargo.

– Vil vokse og bli best

– Vår ambisjon er å doble i størrelse og å bli den beste tjenesteleverandøren i vår bransje. Vår digitale kompetanse og moderne logistikk fra Mixmove vil hjelpe oss med å oppnå dette. Målet vårt er å få hele vårt planleggingssystem og kommunikasjon til å flyte automatisk, sier Jacobsen.

Knut Fredrik Ramstad er i Mixmove.
Knut Fredrik Ramstad er i Mixmove.

Løsningen fra norske Mixmove fungerer som en bro mellom sjåføren og kontrollsenteret. Ved å eliminere den gamle tankegangen i siloer, kan løsningen få kontakt med sjåfører uansett hvor de er. Hvert stopp legges automatisk til på sjåførenes smarttelefon, og løsningen varsler dem når en endring av den planlagte ruten gjøres.

Når leveransen er fullført, kan Intercargo-sjåføren laste opp oppdatert informasjon til Mixmoves skyløsning.

– I dag krever kunder gjennomsiktighet, forutsigbarhet, nøyaktig sporing og bevis på levering i sanntid. Dette er akkurat det vi tilbyr – en moderne og effektiv logistikkløsning som vil hjelpe til med å forberede og legge til rette for vekst, redusere utslipp og utnytte eksisterende kapasitet, forklarer Knut Fredrik Ramstad, administrerende direktør i Mixmove.

Sporing på detaljnivå

Mixmove-løsningen lar også det danskbaserte selskapet spore logistikkinformasjon i sanntid. Dataene inkluderer pakker på enhetsnivå, avstand, hviletid, drivstoff og plassering. Med disse dataene kan Intercargo kjøre ulike analyser for å optimalisere driften og gi kundene tilgang til sporing av deres forsendelse i sanntid for en bedre kundereise.

– Den forbedrede sporingen av kundeleveranser og -data gir oss også muligheten til å tilby gode service- og optimaliseringsmuligheter til våre kunder, sier Jacobsen.

Powered by Labrador CMS