Mixmoves CEO Knut Fredrik Ramstad gleder seg over nye krefter på investorsiden.

Silicon Valley satser på norsk grønn logistikk

Norske Mixmove får nå ny kapital fra Plug and Play, Silicon Valley-selskapet som blant annet er kjent for tidlig investering i Dropbox og PayPal.

Publisert

Merk at denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Det norske oppstartselskapet Mixmove har levert bemerkelsesverdige resultater for flere store logistikkbedrifter, gjennom sortering og splitting av godset i enkeltpakker ved behov, slik at alle kjøretøy som forlater en terminal kan gjøre det med full last.

Logistikk2020:
Grønn, effektiv og lønnsom

Har du husket å melde deg på til årets mest spennende logistikk-konferanse?

Når: 15. april
Hvor: Clarion Hotel The Hub, Oslo
Blant foredragsholderne:
Knut Ramstad, Mixmove
Torbjørn Johannson, Asko
Silvija Seres, teknolog og matematiker
Marit Vårdal, Maersk
Karoline Bjørklund, NHO Logistikk og Transport
Erik Røhne, CargoNet
Lars Erik Marcussen, HeidelbergCement Group.

Program, foredragsholdere og debatt oppdateres fortløpende på www.logistikk2020.no

– Våre løsninger gjør logistikk mer effektivt og miljøvennlig. Resultatet blir lavere kostnader og miljøgevinst for alle involverte aktører. Potensialet globalt er enormt, fordi transportbransjen ligger langt etter andre bransjer på digitalisering. Vi er glade for at Plug and Play ser det samme markedspotensialet som vi gjør, sier Knut Ramstad, administrerende direktør i Mixmove.

Les også: Tenker på logistikk som internett

Nå blir altså selskapet tilført ny kapital fra en spennende ny partner, Plug and Play. 

Plug and Play beskrives som verdens største globale innovasjonsplattform, og er velkjent for sine akselerator-program. De investerer også i utvalgte selskaper.

–  Det at Plug and Play mener vi er forbi stadiet for deres akseleratorprogram og faktisk går inn som en direkte investor, er veldig spennende. Det er en solid bekreftelse på at teknologien vår holder mål. Deres nettverk kan åpne mange dører for oss i det amerikanske markedet, sier Ramstad.

Plug and Play har inngått samarbeid med over 300 av verdens mest fremtredende Venture Capital-selskaper og samarbeider aktivt for å bidra til vekst og koble bedriftspartnere til investorer. Partnere på logistikksiden inkluderer blant andre Walmart, ExxonMobil, Panasonic, United States Postal Service, DHL, Coca Cola, FedEx, Ericsson, Shell og DB Schenker.

– På verdensbasis i dag kjører alle godskjøretøy i gjennomsnitt med halv last og mange kjører tomme. Våre løsninger utnytter eksisterende data om godset til å optimere lasten, slik at antallet kjøretøy kan reduseres. Dette kan redusere klimagassutslippene med 50 prosent, sier Ramstad.

Du kan for øvrig høre Knut Ramstad fortelle om Mixmoves løsning og hvordan de hjalp 3M til å halvere lastebilbehovet. Se mer og meld deg på her: www.logistikk2020.no

Powered by Labrador CMS