- Vi ønsker internasjonal logistikk

Trønderne øker fokuset på internasjonal logistikk og innkjøp er mer strategisk enn noensinne.

Publisert Sist oppdatert

Denne uken arrangerte NIMA Trøndelag nok engang et vellykket Innkjøpsforum.

Om det ikke ble «all time high» så fikk en fornøyd arrangementsansvarlig, Oddvar Kr. Karlsen, bekreftet at arrangementet har en fremtid. Trøndelagsavdelingen startet opp med ”Innkjøpsforum” i 1997.

Mer internasjonalt

- Hvorfor og hvordan gjøre internasjonale Trøndelag ennå mer internasjonalt? Spurte internasjonal leder Anne Kath Willumsen i Næringsforeningen i Trøndelag.

– Det skaper økt vekst og utvikling, visker ut globale grenser, gir gjensidig avhengighet, og vi blir en naturlig del av en større verden. Dette gjelder spesielt for innkjøpere og logistikere, understreket Willumsen.

Utvekslingsarena

- Innkjøpsforum er en viktig utvekslingsarena for byggvarebransjen i Trøndelag og beslutningstakere i Midt-Norsk næringsliv generelt. Kommunikasjon, relasjoner og positiv omdømme er veien til suksess. Og nettopp involvering, omdømme, logistikk, markedsmakt, og ikke minst internasjonalisering er sentrale fagtemaer på «Innkjøpsforum 2014», forteller Oddvar Kr. Karlsen til Mtlogistikk.

Han er også tsjekkisk konsul i Midt-Norge og er utpreget opptatt av internasjonale spørsmål.

Kort og intensivt

Det å få til gode, innholdsrike og godt planlagte arrangementer er noe NIMA Trøndelag har vært kjent for i mange år. Også denne gang var det korte og intensive foredrag av foredragsholdere, hentet fra ”øverste hylle”.

Oddvar Kr. Karlsen, tidligere innkjøpssjef i Veidekke Entreprenør AS i Trondheim, sier at all form for kjøp og salg dreier seg grovt sett om to ting, kommunikasjon og relasjonsbygging mellom mennesker.

Han er glad for at optimismen i norsk næringsliv er tilbake, etter en ”World Wide” finanskrise som ennå ikke ser ut til å være friskmeldt.

– Selv om ”Innkjøpsforum” i utgangspunktet er en innkjøpskonferanse så er det et godt slagord å ta med seg i hverdagen: ”Vi har ikke noe valg, vi er alle i salg”, sa Karlsen.

Innkjøpskortet

Generalsekretær Lena Frøyland Larsson i NIMA Forbund understreket at NIMA ønsker en riktig god start på det nye året, etter et spennende år i 2013 fylt med mange gladnyheter. – I media har det vært mye fokus på økt kompetanse, betydningen av å gjennomføre de beste innkjøpene og optimering av verdikjedene, sa Frøyland Larsen som også trakk fram Innkjøpskortet.Her kan innkjøper kartlegge og dokumentere sin innkjøpskompetanse. Gjennom denne kartleggingen får NIMA Forbund i samarbeid med Norsk test en nasjonal standard for innkjøpskompetanse som skal sikre effektive og verdiskapende Innkjøp i Norge.