Logistikk som funker

– Smartere logistikk er vårt konkurransefortrinn.

Publisert Sist oppdatert

Direktør for Supply Chain Management i Subsea 7, Ingunn Kalve, legger ikke skjul på at et av verdens ledende selskap innen undervannsteknologi har en logistikk som funker.

– Under høye logistikk-krav i en hektisk prosjekthverdag jobber vi kontinuerlig med å finne de smarteste løsningene, samtidig tar vi sikkerheten på alvor, sier Kalve.

Hun presenterte Subsea 7s logistikkfilosofi på Logistikkdagen 2014 i Sandnes nylig.

Av det globale selskapets 1400 ansatte jobber mellom 900 og 1000 i Norge og har en flåte på 40 skip.

Antallet ansatte varierer imidlertid med de forskjellige typer prosjekter. Det leies blant annet inn logistikk-koordinatorer for å klare toppene.

Nøkkelen er planlegging

– Planlegging er nøkkelen når kontrakter med både leverandører og underleverandører skal følges opp. Men vi har også en robust verdikjede og logistikkavdeling som er parat til å trå til. Dette skjer selvsagt i tett dialog med leverandørene om de beste løsningene, understreker Kalve.

Subsea 7 har i overkant av 40 offshore installasjonsfartøyer som opererer globalt, og hvor ca. 15 opererer i Nordsjøen til enhver tid. Selskapet har hovedbase i Dusavik utenfor Stavanger, men opererer fra alle offshorebaser i Norge. I tillegg hentes fabrikkert utstyr fra leverandører langs hele kysten.

Lokalt tilstede

Lokal tilstedeværelse er viktig for Subsea 7 som for et år siden åpnet kontor i Tromsø. Fra før har selskapet avdeling i Oslo.

- Vi ser at det skjer mye i Nord-Norge og at oljebransjen stadig trekker nordover. Vi ønsker å være der det skjer. Det har aldri vært så mye leteaktivitet i Barentshavet som nå, og det er forventninger til at det vil bli gjort nye store funn, sier Kalve.

Hun viser også til at etableringen i Tromsø representerer kort vei til den viktige kunden, Statoil, med driftsorganisasjon for Nord-Norge i Harstad.

- Vår virksomhet handler om effektivitet, tid og kostnader. Her er det viktig å ha nærhet til oljefeltene, sier Kalve og fortsetter:

- Det er dessuten viktig for oss å ha leverandører som vi kan stole på. Leverandører som tar kvalitet, sikkerhet og levering til rett tid på alvor, sier Kalve.