Denne skissen har Ikea sendt ut sammen med sin pressemelding om det nye lageret.

Ikea bygger lager i Vestby for over én milliard kroner

Etter mye om og men skal Ikeas planer om et stort lager i Vestby realiseres.

Publisert Sist oppdatert

Merk at denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Carl Aaby, administrerende direktør i Ikea Norge.

Lageret på 43.000 kvadratmeter vil ha kapasitet til å ta imot og sende ut cirka to millioner ordrer med Ikea-produkter hvert år.

– Stadig flere handler på nett eller bestiller hjemlevering direkte fra varehusene våre, og de forventer rask levering. Tidligere har varene blitt sendt fra Sverige. Med eget sentrallager i Norge vil 7 av 10 kunder få møbler og andre varer levert på døra allerede neste dag, sier Carl Aaby, administrerende direktør i Ikea Norge.

Vestbys sentrale plassering er et godt utgangspunkt for levering av varer til Oslo, men også resten av landet. Innen 2025 har IKEA forpliktet seg til at hjemlevering skal være utslippsfri, og innen 2030 også all transport. Lageret vil ha solceller på taket.

Ferdig i 2024

Ikea-lageret i Vestby Næringspark Østvil gi opp mot 200 nye arbeidsplasser i kommunen.

Mye er skjedd på lagerområdet i Vestby siden vi tok dette dronefotoet i mai 2020. Ikeas tomt er nærmest til høyre på det gruslagte området. Øverst til venstre sees Prime Cargo-bygget, mens det kvadratiske bygget midt på er Lemans lager. Helt øverst til høyre ses så vidt Askos store sentrallager på det «gamle» Vestby-området.

– Sentrallageret er en viktig del av Ikea Norges satsning fremover og vi ser frem til å være en bidragsyter og en viktig arbeidsgiver i Vestby i årene som kommer. I Ikea jobber vi alltid mot samme mål – å skape en bedre og enklere hverdag for de mange menneskene, avslutter Carl Aaby.

Byggingen starter i løpet av våren og lageret skal etter planen stå ferdig i 2024.

Ikea kjøpte den rundt 100 mål store tomten tilbake i 2017 for rundt 73 millioner kroner, men prosessen frem mot realisering av sentrallageret har vært lang. I sommer fikk Ikea endelig godkjenning for bygging av nytt sentrallager.

Kutter leveringstid

Hovedårsakene til at Ikea nå realiserer planene er for å møte kundenes forventninger til raskere hjemlevering, økt netthandel og sikre økt kapasitet. Tidligere har varer måtte sendes fra Sverige når norske kunder har gjort bestillinger, og leveringstiden har vært lenger enn kresne sluttkunder etter hvert har begynt å forvente.

Det nye bygget sett fra sørøst.

– Netthandel blir stadig viktigere for oss, og kundene har andre forventninger enn før. Med sentrallageret i Vestby kan minst 70 prosent av ordrene få leveranse allerede neste dag. Og det gjelder ikke bare kunder i Vestby, men i store deler av landet. Lageret i Vestby blir en viktig del av skiftet mot økt netthandel, og dette er et veldig stort steg for oss i å komme nærmere kundene i Norge, sier Aaby til Vestby Avis.

I dag er rundt 20 prosent av handelen hos Ikea Norge netthandel, og tallene øker stadig.

Powered by Labrador CMS