Vestby Næringspark Øst er et stort, nytt lagerområde i Vestby. Her kommer det nye Ikea-lageret.

Ikea starter lagerbygging

Ikea kjøpte i fjor en tomt på 100 dekar i Næringspark Øst i Vestby. Nå er det klart at det blir bygging av nytt sentrallager i begynnelsen av neste år.

Publisert

Merk at denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

- Vi jobber ganske intensivt nå med å få på plass de siste detaljene for sentrallageret i Vestby. Jeg regner med at det meste er på plass ikke så lenge etter sommeren. Derfor kan jeg foreløpig ikke si noe om lagerets størrelse og hvor mange arbeidsplasser det vil generere, sier kommunikasjonsrådgiver Gudrun Lægreid i Ikea til Vestby Avis

Tidligere har Vestby-ordfører Tom Anders Ludvigsen fortalt at lageret trolig blir på mellom 40.000 og 50.000 m2 og at det blir et svært automatisert lager.

– Dersom alt går etter planen så vil vi starte byggingen av sentrallageret tidlig i 2019 med målsetting om at bygget er klart til bruk i 2020. Men det kan jo oppstå ting som gjør at tidspunktene blir forskjøvet, sier Lægreid.

Lageret skal eies av Ikea Norge, men driftes av logistikkdelen av den globale Ikea-organisasjonen.

Først og fremst er dette et lager som på sikt skal bidra til å redusere leveringstid både på nett og i varehus, sier kommunikasjonsrådgiver i Ikea Kristian Willanger tidligere sagt til MT.

Powered by Labrador CMS