Ja til Ikea i Vestby

Der den forrige landbruksministeren sa 99 prosent nei til Ikea i Vestby, sier Sylvi Listhaug (Frp) 100 prosent ja.

Publisert Sist oppdatert

Det ser nå ut til det blir et endelig ja til bygging av nytt Ikea-varehus i Vestby. Utbyggingen har vært omstridt fordi den legger beslag på attraktiv matjord. 

Men den nye landbruksministeren har ingen innvendinger mot at det bygges Ikea på Delijordet.

- For det første lovte Frp og Høyre før valget at vi ved et regjerinsskifte skulle etterkomme ønsket til kommunestyret i Vestby, hvor flertallet har stemt ja til Ikea, sier Listhaug til E24.

Hun påpeker også at totalt 20 ordførere i området har støttet Vestbys ønske om å la den svenske møbelgiganten etablere seg i Vestby.

- Med andre ord tar vi lokalpolitikerne på alvor, ved at vi har tatt hensyn til deres ønske i denne saken, sier hun.

En faktor til at det kommer et ja fra departementet, er at utbyggingen av jordet er redusert fra 135 til 70 dekar.

- Er altså snakk om et mindre areal enn det som først var planen. Dessuten vil kommunen dyrke opp et tilsvarende areal et annet sted i kommunen, sier Listhaug.

Dersom det nå endelig kommer klarsignal for bygging, kan et varehus stå klart i løpet av fire år, ifølge Ikeas egne beregninger.

- Vi er selvsagt veldig glade for at landbruksministeren har gitt oss denne positive nyheten. Samtidig kan vi ikke juble helt ennå, sier kommunikasjonsrådgiver Kristian Willanger i Ikea.

Vestby kommune har store planer for området rundt der det nå ser ut til å bli Ikea-varehus. Litt lenger syd håper kommunen å bygge ut en godsterminal og innlandshavn.