Ja til Ikea i Vestby

Der den forrige landbruksministeren sa 99 prosent nei til Ikea i Vestby, sier Sylvi Listhaug (Frp) 100 prosent ja.

Publisert Sist oppdatert

Merk at denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Det ser nå ut til det blir et endelig ja til bygging av nytt Ikea-varehus i Vestby. Utbyggingen har vært omstridt fordi den legger beslag på attraktiv matjord. 

Men den nye landbruksministeren har ingen innvendinger mot at det bygges Ikea på Delijordet.

- For det første lovte Frp og Høyre før valget at vi ved et regjerinsskifte skulle etterkomme ønsket til kommunestyret i Vestby, hvor flertallet har stemt ja til Ikea, sier Listhaug til E24.

Hun påpeker også at totalt 20 ordførere i området har støttet Vestbys ønske om å la den svenske møbelgiganten etablere seg i Vestby.

- Med andre ord tar vi lokalpolitikerne på alvor, ved at vi har tatt hensyn til deres ønske i denne saken, sier hun.

En faktor til at det kommer et ja fra departementet, er at utbyggingen av jordet er redusert fra 135 til 70 dekar.

- Er altså snakk om et mindre areal enn det som først var planen. Dessuten vil kommunen dyrke opp et tilsvarende areal et annet sted i kommunen, sier Listhaug.

Dersom det nå endelig kommer klarsignal for bygging, kan et varehus stå klart i løpet av fire år, ifølge Ikeas egne beregninger.

- Vi er selvsagt veldig glade for at landbruksministeren har gitt oss denne positive nyheten. Samtidig kan vi ikke juble helt ennå, sier kommunikasjonsrådgiver Kristian Willanger i Ikea.

Vestby kommune har store planer for området rundt der det nå ser ut til å bli Ikea-varehus. Litt lenger syd håper kommunen å bygge ut en godsterminal og innlandshavn.

 

Powered by Labrador CMS