ProTruck solgte bare seks Hyster-maskiner i Norge i 2018. Dette er en 52-tonner som jobber på Follobanen, og som er levert tidligere.

Hyster-importør konkurs

– Som lyn fra klar himmel, sier daglig leder Torben Lund Nilsen i ProTruck, etter salg av kun seks trucker i 2018.

Publisert

Merk at denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

4. februar ble det åpent konkurs i ProTruck Norge AS i Kongsberg og Eiker tingrett, melder Drammens Tidende.

ProTruck har i flere år importert og solgt Hyster gaffeltrucker. I 2018 blir underskuddet på rundt 2,5 millioner kroner, opplyser Michael Laursen, som gjennom danske ProTruck A/S eier 90 prosent av aksjene i ProTruck Norge AS.

Daglig leder og styremedlem Torben Lund Nilsen eier de resterende ti prosentene av selskapet, men sier til DT konkursen for ham kommer som en stor overraskelse.

– Det kom som lyn fra klar himmel. Jeg fikk telefon halv tre onsdag i forrige uke med beskjed om at selskapet skulle begjære oppbud. Det kunne jeg ikke forstå, det hadde jeg ikke fått noe forhåndsvarsel om, sier Nilsen.

Laursen avviser at Nilsen burde være overrasket. Det ble i 2018 solgt kun 27 Hyster-trucker i Norge, og av disse sto ProTruck Norge kun for seks, ifølge Laursen.

I oppbudsbegjæringen ble det opplyst at samlet gjeld var på like under 4,4 millioner kroner, mens utestående fordringer og eiendeler ble oppgitt til nesten 3,3 millioner. Selskapet hadde ved konkursåpning var det fire ansatte.

Laursen etablerte i januar et nytt selskap, ProTruck Utleie AS, og har ønske om å fortsette med Hyster i Norge, men med salg direkte til forhandlere.

– Det stemmer at jeg har etablert et nytt selskap. Jeg har forpliktelser både overfor leverandøren og overfor våre kunder. Vi skal sørge for service og vedlikehold, og annen oppfølging av våre kunder, sier Michael Laursen.

Powered by Labrador CMS