Med brennende lyst til en annen og friere hverdag hadde Rune Holtan sin siste arbeidsdag i PLUSS 31. desember.
Med brennende lyst til en annen og friere hverdag hadde Rune Holtan sin siste arbeidsdag i PLUSS 31. desember.

Vil ha gründerfølelsen tilbake

Nyttårsaften var Rune Holtans siste arbeidsdag i PLUSS.

Publisert

- Grunnen, forklarer han, - er en brennende lyst til en annen og friere hverdag med større variasjon.

- Jeg trenger å dyrke gründerfølelsen på nytt. Forutsigbarhet er for kjedelig. Følte jeg trengte en ny tilværelse, forteller han til Transport Inside.  

- Jeg har vært oppriktig glad i mine ansatte og ikke minst alle kunderelasjoner i PLUSS, men nå er jeg blitt som en syvende far i huset. Det har blitt kjedelig. Lengter tilbake til personlig å kunne yte noe som andre setter pris på, forteller den garvede bransjemannen som vokste opp i en transportbedrift.

Rask utvikling

Først som mekaniker på Isberg`s lastebil, ble selger hos norsk lastebilutleie NLU as i 1997 for så å bli daglig leder i 1999.

Rune Holtan etablerte ett godt grunnlag for bedriften de neste årene. Han bistod med salg av bedriften til Norsk Scania i 2001, fortsatte i samme jobb og videreutviklet selskapet og tjenestetilbudet frem til slutten av 2006.

I januar 2007 startet han PLUSS Truck Sales & Rental sammen med investorene Dag og Dagfinn Harlem. Dette ble etter hvert Norges desidert største frittstående utleieselskap både på volum og omsetning.

Passerte 100 mill.

Selskapet ble solgt til Volmax as i oktober 2015. Selskapet økte ytterligere og passerer i 2018 100 millioner kroner i omsetning.

Rune Holtan har i denne tidsperioden kjøpt over 1400 nye lastebiler med enkelt transaksjoner og finansieringsløsninger basert på bruk og utnyttelsesgrad. I en utleiebedrift betyr en innkjøpt bil i gjennomsnitt en kvart innbyttebil og 4 leiekontrakter før nytt salg. Det gir nesten 6000 forretningsforhold de siste 21 årene, ifølge pressemeldingen fra Holtan.

Holtan omgjorde også en ærverdig gammel transportbedrift fra Holtan Transport til Holtan Bil for å gi en gammel legende Rolf Kåre Holtan en hederlig avslutning på yrkeslivet. På den tiden ble det levert mange påbygg fra show utseende til praktiske detaljer. Dette selskapet ble lagt ned ved Rolf sin bortgang i 2016.

Dagens Holtan bil er ett nytt selskap som tar opp noe av arven til det gamle.

- Personlig service, kundefokus, tid til å lytte, tid til å finne den løsningen som danner best grunnlag ut fra de forutsetninger som finnes. I alle mine 22 år i utleiebransjen er det gleden med å hjelpe andre som har drevet meg. Nå kan jeg i enda større grad enn tidligere gjøre dette da det ikke er noen næringsinteresser som drivere bak, sier Rune Holtan som er eneste aksjonær i bedriften.