Konsernsjef Tone Wille i Posten sammen med Sporveiens konsernsjef Cato Hellesjø ved den aller første «Pakkeboks».

Hent pakken på t-baneholdeplassen

Posten skal plassere nye pakkebokser i hele landet, blant annet på trikk- og t-baneholdeplasser i Oslo.

Publisert

Merk at denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Pakkeboks er en selvbetjent, døgnåpen automat som skal gjøre det enklere for folk å hente pakkene sine, skriver Posten i en pressemelding. Den nye typen pakkeautomat går på batteri og kommuniserer med mottakerens telefon via Bluetooth. Den kan plasseres utendørs og trenger verken strømtilførsel eller nettverkstilkobling.

- Jeg har store forventninger til de nye pakkeboksene. Posten er opptatt av å finne gode løsninger for å gjøre hverdagen enklere for folk. Tid er et knapphetsgode og kundene våre ønsker mer fleksibilitet, derfor er det viktig at vi tilpasser oss deres behov, sier konsernsjef Tone Wille i Posten.

For å spare kundene for tid, skal de nye pakkeboksene plasseres ut i nærheten av der folk bor og ferdes. Sporveien stiller flere av sine holdeplasser til disposisjon. Mandag starter et seks måneders pilotprosjekt der «Pakkeboks» skal testes ut på fem ulike stasjoner i hovedstaden:

  • Sæter (Trikk)
  • Sportsplassen (Trikk)
  • Frøen (T-bane)
  • Majorstua T-bane (T-bane)
  • Bekkestua T-bane (T-bane)

- Dette er god mobilitet i praksis. Vi gjør folks hverdag enklere, og samtidig legger vi til rette for nye inntekter til kollektivtrafikken, sier konsernsjef Cato Hellesjø i Sporveien.

I løpet av første halvår 2020 skal det settes ut nærmere 100 pakkebokser i og utenfor Oslo, for å teste løsningen. I løpet av denne tiden skal Posten samle erfaring og gjøre eventuelle forbedringer. Hvis kundene er fornøyde og pakkeboksene tas i bruk, er planen at de gradvis skal plasseres ut over hele landet. Løsningen vil i så fall være et supplement til Postens 1600 eksisterende hentesteder.

− Konkurransen om å levere pakker helt hjem til kundene er stor, men det gjelder først og fremst i byene. Norge er et langstrakt land, og gode innovative løsninger som Pakkeboks kan bidra til å sikre et godt tilbud over hele landet. Neste steg er å plassere ut og teste Pakkeboks i mindre urbane strøk, sier Wille.

Nettverket av pakkebokser vil driftes av Posten i samarbeid med SwipBox, som er leverandør av den tekniske løsningen.

Etter hvert vil Pakkeboks også kunne benyttes til retur til nettbutikk og til å sende pakker til privatpersoner.

Powered by Labrador CMS