Det er i bygget til venstre Schibsted flytter inn neste år. I bygget til høyre flytter blant annet NTEX inn i løpet av 2022.

Schibsted flytter til Vestby

Schibsted leier over 30.000 kvadratmeter i et helt nytt bygg i Vestby. Hit flytter blant annet HeltHjem, Schibsted Distribusjon og trykkeriet som i dag ligger i Nydalen.

Publisert Sist oppdatert

Merk at denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

I det nye bygget i logistikkparken Vestby vil Schibsted samlokalisere en rekke selskaper som er helt eller delvis eid av Schibsted-konsernet. Blant annet flytter Schibsted Trykk sin virksomhet fra Nydalen slik at man får en mer effektiv drift med Netthandel AS og Schibsted Distribusjon.

Forberedende arbeider har pågått på tomten i hele vinter.

– Vi gleder oss til å flytte inn et fremtidsrettet bygg med en tydelig miljøprofil, midt i hjertet av Norges logistikksenter. Bygget muliggjør fortsatt ekspansjon for Helthjem, som etter siste års eksplosive vekst har tatt 15 prosent av pakkemarkedet. Samtidig får Schibsted Trykk et effektivt anlegg tilpasset fremtidens behov, med langt lavere energiforbruk, sier konserndirektør i Schibsted Norge, Harald Jacobsen.

– Som en ekstra bonus vil vi kunne utnytte vårt felles distribusjonsnett bedre, og dermed redusere negativ innvirkning på miljøet, sier han.

Leier hele

Det er NREP Logicenters som nå signert leieavtale med Schibsted Norge og blir utleier. Den langsiktige leieavtalen er på 30.500 m² i Toveien 21 og er siste byggetrinn på eiendommen som ble kjøpt av Ferd i 2021. Schibsted forventes å flytte inn mellom mars og juni 2023.

Eiendommen vil ha en stor grad av tilpasninger for å ivareta leietakernes behov. Bygget vil ha en tydelig miljøprofil, sertifisert BREEAM «very good». Det arbeides også med å prosjektere et solcelleanlegg på hele taket og store deler av fasaden.

Ruben Krantz Kringstad, commercial manager i NREP Logicenters.

Schibsted Norge leier hele eiendommen, og avtalen er en av de største leiekontraktene som ble signert i Norge i 2021.

– Logicenters er svært fornøyde og ydmyke over å kunne utvikle et moderne trykkeri- og logistikkanlegg for Schibsted-konsernet. HeltHjem er et av Norges raskest voksende logistikkselskaper og vi er veldig stolte av å få tilliten til Schibsted til å samlokalisere dette med Schibsted Trykk og Schibsted Distribusjon. Vi er opptatt av å knytte til oss vekstselskaper og har som strategi å være en vekstpartner for våre leietakere, og Schibsted med Helthjem er intet unntak. sier Ruben Krantz Kringstad, Commercial Manager i Logicenters.

40 millioner pakker årlig

For HeltHjem åpner dette helt nye muligheter.

NY STORSTUE: Helthjem flytter inn i ny terminal etter sterk vekst. Her ved konsernsjef i Schibsted Kristin Skogen Lund, daglig leder i Helthjem Anders Angen og terminalsjef i Helthjem, Yahya Swajet. Foto: Endre Igland/At Hand.

- Etter en vanvittig vekst, er det nå besluttet at vi flytter inn i over 30.000 kvadratmeter på Vestby som kan håndtere 40 millioner pakker årlig, altså tre ganger dagens volum. Den nye storstua i hjerte av Logistikk-Norge blir en viktig brikke mot målet vårt om en betydelig større markedsandel, sier daglig leder i Helthjem Netthandel, Anders Lunde Angen.

- Som en del av flyttingen ser vi også på topp moderne automatisering, for å sikre at vi fortsetter å levere så raskt som vi ønsker. Fra denne terminalen kan vi nå ut til halve Norge - før frokost - dagen etter bestilling av en vare på nettet, sier Angen.

Tro på papir

Avtalen inkluderer også Schibsted Trykk og Schibsted Distribusjon som står for trykk og distribusjon av blant annet dagsferske aviser som VG og Aftenposten:

- Schibsted har troen på papirprodukter, og derfor flytter vi virksomheten til dette anlegget. Papiravisen er svært viktig for våre merkevarer, og det kommer den til å fortsette å være i mange år fremover, sier konserndirektør i Schibsted News Media, Siv Juvik Tveitnes.

Vestby har en strategisk beliggenhet med nærhet til Oslo og E6. Området har også gode transportmuligheter med nærhet til havnene i Moss og Göteborg. Blant Logicenters eksisterende leietakere i Norge i finnes blant annet Oda.no, Coop, Maske, Malomo 3PL, Barnas Hus, GPA Flowsystem, Movement, NTEX og Prime Cargo.

Powered by Labrador CMS