Southwind vil være et bindeledd og tilrettelegger for etableringen av en operativ base i Kongsgård Havn i Kristiansand.

Vil gjøre Kristiansand til hovedbase for havvind-satsing

Nytt selskap med formål om å synliggjøre de tjenester og kvaliteter Kristiansand havn og Kristiansand by har for havvindindustrien.

Publisert

Merk at denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Seks selskaper i den lokale energi-relaterte leverandørindustrien i Kristiansand har gått sammen om å etablere Southwind AS for å møte satsningen og de behov som nå oppstår i forbindelse med satsningen på havvind i regionen.

Southwind vil være et bindeledd og tilrettelegger for etableringen av en operativ base i Kongsgård Havn for alle konsortier som søker konsesjon om utbygging av Sørlige Nordsjø II, samt legge til rette for ansatte og familier som flytter til Norge og Kristiansand, opplyser det nystartede selskapet i en pressemelding. Målsettingen er å bygge et kunnskaps- og utviklingssentrum for energi- og havvindindustrien, et sted hvor de beste aktørene i ulike deler av bransjen er samlet.

- Godt egnet

Southwind mener at Kristiansand er svært godt forberedt og egnet til å være hovedbase for havvindutbyggingen i Nordsjøen, og peker kompetent leverandørindustri, tilgang til internasjonal flyplass og fergeterminal og ferdig utbygd havneinfrastruktur med Europas største landstrømanlegg.

Southwind har som ambisjon å være et samarbeidsorgan for Agders langsiktige satsning på havvind ved å tilrettelegge for samarbeid med utbyggingskonsortiene og lokalt næringsliv, vise frem Kristiansands attraktive og unike egenskaper og benytte det gode samarbeidet med Kristiansand Kommune, Kristiansand Havn og Universitet i Agder.

- Vi ser dette som en viktig brikke i å etablere Kristiansand og Agder som et kraft- og kompetansesenter for fornybar energi. Videre vil vi tilrettelegge for at de lokale små og mellomstore bedriftene får mulighet til delta i transformasjonsprosessen som er det grønne skiftet, sier Øystein Bondevik, styreformann SouthWind.

Mange avtaler

Southwind har inngått intensjonsavtaler med konsrtiet Norwemand Wind om tilrettelegging for bruk av havneinfrastrukturen i Kongsgård Havn som operativ base for drift og vedlikehold av Sørlige Nordsjø II.

Southwind har også inngått en intensjonsavtale med Greenstat ASA. Greenstat ASA og Everfuel A/S planlegger i fellesskap gjennom Hydrogenknutepunkt Agder å bygge hydrogenfabrikk på Fiskå Industriområde for ferdigstillelse Q4/24.

Southwind vil tilrettelegge for konsortiene som konkurrerer om utbyggingene i Sørlige Nordsjø II, og har derfor signert en uforpliktende samarbeidsavtale med Kristiansand Havn med hensyn til å synliggjøre Kongsgård Havns potensial og kapasitet.

Southwind samarbeider med Skeiegruppen om oppbygging av et energi- og havvindsenter for å bygge moderne kontorfasiliteter, for å lokalisere utbyggere og skape møteplasser for denne bransjen. Southwind er i dialog med Universitet i Agder med tanke på å inngå en samarbeidsavtale for videre oppbygging av kompetanse på offshore vind i Kristiansand.

Powered by Labrador CMS