Ingvar M. Mathisen er innstilt som hovedstadens nye havnedirektør.
Ingvar M. Mathisen er innstilt som hovedstadens nye havnedirektør.

Ingvar M. Mathisen ny havnedirektør

Ingvar M. Mathisen (48) er innstilt som ny havnedirektør i Oslo.

Publisert

Det besluttet Havnestyret torsdag.

- Vi har tro på at Ingvar M. Mathisen kan lede Norges største havn mot ytterligere vekst og utvikling, sier styreleder Roger Schjerva.

- En stor ære

- Det er en utrolig ære å bli tilbudt stillingen som havnedirektør i Oslo. Det er med stor grad ydmykhet at jeg vil takke ja til stillingen som havnedirektør i Oslo, samtidig så gleder jeg meg som en unge til å ta fatt på de mange oppgaver, muligheter og utfordringer som stillingen medfører sammen med mitt nye team, sier hovedstadens nye havnedirektør, Ingvar M. Mathisen.

Mathisen har de siste 12 år vært havnedirektør i Bodø havn. Han har også flere års erfaring fra nasjonal og internasjonal shipping som Marketing Manager Midle East for rederiet Leif Høegh & Co bosatt i Saudi Arabia og som Owners Representative for det tyske rederiet Oldendorff i New York. I sin nåværende stilling har han innehatt tillitsverv i blant annet Norsk havneforening, Cruise Norway og den europeiske havneorganisasjonen, ESPO.

God ballast

Mathisen har også viktig erfaring med transport og logistikk fra konsulentfirmaet Transportutvikling AS. Han er utdannet siviløkonom, med fordypning i ledelse, markedsføring og International Business. Han har i tillegg gjennomført et MBA-program innenfor «Fordypning strategisk ledelse».

Det var i alt 48 som søkte på jobben som ny havnedirektør i Oslo innen fristen 8. mai 2017. Tidligere havnedirektør Anne Sigrid Hamran sluttet i Oslo Havn etter femten år i havnedirektørstolen.

- Oslo Havn står overfor mange utfordrende oppgaver med fokus på å utvikle havna og havnedriften videre, for å sikre at mer gods kommer den miljøeffektive sjøveien til Norges største havn.  Vi har hatt mange kvalifiserte søkere med god kompetanse og erfaring, og har gjennom en grundig prosess snakket med flere aktuelle kandidater. Når vi nå har valgt å innstille Ingvar M. Mathisen som ny havnedirektør har vi særlig lagt vekt på hans erfaring, forståelse og kompetanse for å drive havn, i spennet mellom den offentlige forvaltning og det kommersielle markedet, og som en samfunnsaktør, sier styreleder Roger Schjerva.