Gir logistikk-undervisning på YouTube

Høgskolen i Molde har tatt i bruk YouTubes muligheter i undervisningen av landets logistikkstudenter.

Publisert Sist oppdatert

Høgskolen i Molde (HiM) er landet største utdanningsinstitusjon innen logistikk, og tilbyr studier fra ett års varighet til doktorgrad.

Nytt av året er at de også tilbyr forelesningene fra en rekke fag og emner via YouTube.

- Vi startet med dette i januar, og er allerede størst i Norge, sier førsteamanuensis Harald M. Hjelle.

For alle

Opptakene finnes på nettsiden www.himoldex.no. Notater fra forelesninger, kompendium, øvingsoppgaver, løsningsforslag og annet kursmateriell åpent tilgjengelig for alle.

Det er kun for å ta eksamen at man er nødt til å melde seg opp som student, og møte opp fysisk på eksamensdagen i de studiene der tilbudet i dag finnes.

For å legge ut videoer av forelesningen har høyskolen investert i HD-kamera og utstyr for lydopptak av god kvalitet.

- Vi er en offentlig høyskole og ser på dette som en tjeneste tilbake til samfunnet. Alt vi gjør er å filme forelesningen med et HD-kamera, også har vi investert i ganske god lyd, sier Hjelle til MTlogistikk.

Frivillighet

I høst er det 14 kurs som tilbys gjennom nettportalen. Men dette er foreløpig ikke et komplett tilbud.

- Dette er basert på frivillighet fra forelesernes side, sier Hjelle, og forteller at selv om intensjonen er at forelesningen skal være så vanlig som mulig, kan det påvirke foreleseren noe.

- Det blir kanskje litt slik at man sensurerer seg litt som foreleser. Men samtidig blir det en mer etterrettelig forelesning. Og det er jo bra, sier han.

Her kan du se en av Hjelles forelesninger.