Kårer Norges beste sjåfør

Vinneren får en Volkswagen Amarok til en halv million kroner.

Publisert Sist oppdatert

Merk at denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Igjen skal Volkswagen Nyttekjøretøy arrangere Varebilcupen, der Norges neste varebilsjåfør kåres.

Alle som bruker et nyttekjøretøy i sin jobb har mulighet til å delta i en rekke ferdighetskonkurranser over hele landet, og Norgesmesteren kåres i Oslo den 14. juni.

Amarok i premie

Konkurransen arrangeres for andre gang, og er åpen for sjåfører av alle bilmerker. Førstepremien er en VW Amarok varebil til 490.000 kroner.

Les reportasje fra fjorårets finale her.

- Volkswagen Nyttekjøretøy er opptatt av å kombinere bilenes egenskaper med gode holdninger og ferdigheter til sjåførene. Vi setter fokus på det ansvaret det er å føre en varebil og ønsker å bygge stolthet rundt gode ferdigheter bak rattet, sier informasjonssjef Benthe Saga.

Det er to måter å bli kvalifisert til en delfinale på. Enten kvalifiserer man seg via dataspillet PARK IT som man blant annet kan laste ned på sin smarttelefon, eller så registrerer man seg på varebilcup.no slik at man blir med i trekningen av en plass i den lokale delfinalen.

- Alle kan delta så lenge man kjører en varebil, uavhengig av merke, i jobben. Enten man er elektriker, snekker, anleggsgartner, budbilsjåfør, telemontør eller noe helt annet som krever varebil, så kan man melde seg på, sier Saga.

17 delfinaler

17 delfinaler skal arrangeres fra Kirkenes i nord til Kristiansand i sør, og de beste går videre til finalen i Oslo den 14. juni. I delfinalene og finalen konkurreres det i ferdighetskjøring med varebil.

Asgeir Borgemoen, kjent fra Garasjen og flere andre TV-program, skal være speaker på alle arrangementene, og han får selskap av Lisa Tønne under finalen i Oslo. Det blir også ulike konkurranser og premier for de som bare ønsker å være publikum, blant annet minivarebilcup for barn med tråbil.

- Den som vinner Varebilcup blir uoffisiell Norgesmester i varebilkjøring og kan nok trygt skryte på seg å være Norges beste varebilsjåfør. Konkurransen er tøff i toppen, men slik bør det også være når premien har en verdi på nesten en halv million kroner.

Her arrangeres Varebilcup 2014:

12. mai: Kirkenes
14. mai: Tromsø
15. mai: Narvik
19. mai: Mo i Rana
20. mai: Namsos
21. mai: Trondheim
23. mai Ålesund
24. mai: Førde
26. mai: Bergen
27. mai: Haugesund
2. juni: Stavanger
3. juni: Kristiansand
4. juni: Tønsberg
5. juni: Drammen
10. juni: Østfold
11. juni: Hamar
12 og 13. juni: Oslo
14. juni: Finale i Oslo

Powered by Labrador CMS